ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow Μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή αποχημιώσεων στους δικαιούχους της Λιγορτύνου
Μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή αποχημιώσεων στους δικαιούχους της Λιγορτύνου Εκτύπωση
Ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου έφερε στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών, ΕΣ.Δ.Δ.Α. και ΠΕ.Χ.Ω.Δ.Ε. το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους της Λιγόρτυνου, ένα χρόνο μετά τις καταστροφές.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Πριν ένα χρόνο στις 18/08/2006 στο Τοπικό Διαμέρισμα Λιγόρτυνου του Δήμου Αστερουσίων εκδηλώθηκε ένα έντονο γεωλογικό φαινόμενο με κατολισθήσεις και καθιζήσεων του εδάφους που είχε αποτέλεσμα την καταστροφή δρόμων, κτιρίων, επιχειρήσεων, οικιών και δικτύων κοινής ωφέλειας. Σημαντικά επίσης προβλήματα προκλήθηκαν στον υπό κατασκευή δρόμο Χουδέτσι – Πύργος.
Προκειμένου να παρασχεθεί η ενίσχυση στους πληγέντες πρέπει να υπογραφεί Κ.Υ.Α. για την οριοθέτηση της περιοχής για αποκατάσταση των ζημιών από την κατολίσθηση.
Επειδή οι κάτοικοι του Τοπικού Διαμερίσματος Λιγορτύνου είναι ανάστατοι βλέποντας τις περιουσίες τους (επιχειρήσεις, οικίες, αγροκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις) να έχουν καταστραφεί χωρίς να έχουν λάβει μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά, καμία ενίσχυση από την πολιτεία

Ερωτώνται οι  κ.κ. Υπουργοί
  
Πότε θα υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη οριοθέτηση της περιοχής ζημιάς προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους;
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο