ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow Υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων
Υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων Εκτύπωση
Με αφορμή την 4ωρη στάση εργασίας στην οποία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΠαΓΝΗ την Τετάρτη 17/10/2007 και από ώρες 08:00 έως 12:00 για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και κυρίως για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:
Το προσωπικό του ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου εργάζεται ουσιαστικά κάτω από καθεστώς έκτακτης κατάστασης.
Καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα, όπως το πενθήμερο, η μη χορήγηση των εβδομαδιαίων αναπαύσεων (εκατοντάδες ημέρες ΡΕΠΟ έχουν συσσωρευτεί), των κανονικών αδειών, των γονικών αδειών, οι άδειες για διευκόλυνση εργαζομένων με οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς και οι άδειες για εκπαίδευση και επιμόρφωση.
Το αναχρονιστικό πλέον οργανόγραμμα, που δεν προβλέπει τις νέες δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς, χρειάζεται αντικατάσταση. Τα πολλά οργανικά κενά, σε συνδυασμό με την γενικότερη κατάσταση, οδηγούν σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τους οποίους και οδηγούν στον ιδιωτικό τομέα.
Επειδή οι λίστες των ραντεβού έχουν ξεπεράσει κάθε λογικό όριο και
επειδή η γενικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου βρίσκεται σε οριακό σημείο

Ερωτάται ο  κ. Υπουργός

•    Σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα, προκειμένου να αποκτήσει το ΠΑΓΝΗ νέο σύγχρονο οργανόγραμμα;
•    Τι θα πράξει για την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του;
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο