ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow 2ο Πανελληνιο Συνεδριο Συλλόγων και Εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» 16/12/2014
2ο Πανελληνιο Συνεδριο Συλλόγων και Εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» 16/12/2014 Εκτύπωση

O Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, συμμετείχε στις εργασίες του  2ου Πανελληνίου  Συνεδρίου  Συλλόγων και Εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», που πραγματοποιήθηκε  εχθές, 15.12.2014,  στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Κεγκέρογλου ξεκίνησε την αρχική ομιλία του λέγοντας : «Το Βοήθεια στο σπίτι  συνεχίζει, αναβαθμίζεται  και εντάσσεται στην Εθνική  Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη. Το σχέδιο για την αυτόνομη διαβίωση των ΑμεΑ  και των ηλικιωμένων της Εθνικής Στρατηγικής  προβλέπει τον σημαντικό ρόλο του προγράμματος στην πρόληψη ένταξης σε ιδρύματα αλλά για πρώτη φορά, τον ακόμη σημαντικότερο ρόλο, στην αποϊδρυματοποίηση.»

Η αποδοχή των προτάσεων του κ. Κεγκέρογλου για το Πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» και η επιδοκιμασία των μέχρι τώρα πρωτοβουλιών και ενεργειών του, ήταν  διάχυτη σε όλο το συνέδριο, αφού όπως τόνισαν πολλοί σύνεδροι, ο Υφυπουργός άλλαξε τα πράγματα σε θετική κατεύθυνση από τότε που ανέλαβε την ευθύνη του προγράμματος.

Επίσης ο κ. Κεγκέρογλου, κατά την διάρκεια των εργασιών, ενημέρωσε τους συνέδρους τόσο για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισε πρόσφατα η βουλή και προβλέπουν, τη συνέχιση και την αναβάθμιση του προγράμματος, αλλά και για τις επόμενες ενέργειες που στοχεύουν στην επεξεργασία της  Κοινής Υπουργικής Απόφασης  που θα καθορίζει  :
1.    Τα νέα κριτήρια ένταξης ωφελουμένων στο πρόγραμμα, ΑμεΑ, ανήμπορων, ανασφάλιστων και ηλικιωμένων για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες τους.
2.    Την απρόσκοπτη και εμπροσθοβαρή  χρηματοδότηση για να μην παρουσιάζονται καθυστερήσεις στη πληρωμή των εργαζομένων.
3.    Τις διαδικασίες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εργαζομένων.
4.    Την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού (αυτοκίνητα κλπ).
Ο κος Κεγκέρογλου τόνισε επίσης πως : «Έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προγράμματος με  χρηματοδότησή του:
1.    Για συνταξιούχους και ασφαλισμένους από το ασφαλιστικό σύστημα
2.    Για τους ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους από  τον κρατικό προϋπολογισμό,  στον οποίο έχουν ήδη  εγγραφεί τα αντίστοιχα ποσά».
Τέλος ανακοίνωσε  την δημιουργία της  Μονάδας Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», για τον συντονισμό και την αποτελεσματικότερη συνεργασία των εμπλεκομένων στην υλοποίηση του, ώστε  να συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμισμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους, ανήμπορους και ΑμεΑ χωρίς διακοπή και χωρίς την ανάγκη νέων παρατάσεων.
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο