ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow «Να δοθεί άμεσα λύση για τους εργαζομένους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ ή μπλοκάκι)».
«Να δοθεί άμεσα λύση για τους εργαζομένους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ ή μπλοκάκι)». Εκτύπωση
Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να δοθεί άμεσα λύση για τους εργαζομένους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ ή μπλοκάκι).

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Κυρία Υπουργέ,

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών επί του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος των εργαζομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ ή "μπλοκάκι") γονατίζει όσους απασχολούνται στο κλάδο, αφού αδυνατούν να καταβάλλουν τις ιδιαίτερα υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, οι οποίες φτάνουν μέχρι και το 38,1%, σύμφωνα με εφαρμοστική εγκύκλιο που εκδόθηκε πρόσφατα.
Επειδή δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην αγορά εργασίας, αφού ο νέος τρόπος υπολογισμού και κατανομής της υποχρέωσης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών οδηγεί σε διακοπή συνεργασίας (απόλυση) ή απεμπόληση δικαιωμάτων από πλευράς εργαζόμενου ή «αναγκαστική» διακοπή των εργασιών τους.
Επειδή οι εγκύκλιοι που εκδόθηκαν προκάλεσαν περαιτέρω σύγχυση για το τι ισχύει τελικά. 

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

-Προτίθεστε να επανεξετάσετε τις αποφάσεις σας;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να δοθεί λύση για τους εργαζομένους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ ή μπλοκάκι);».

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο