ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow Στον αέρα εκατοντάδες έργα Δήμων και Περιφερειών όλης της χώρας λόγω ασάφειας του ν.4412/16.
Στον αέρα εκατοντάδες έργα Δήμων και Περιφερειών όλης της χώρας λόγω ασάφειας του ν.4412/16. Εκτύπωση
Με ερώτηση προς τα Υπουργεία  Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι είναι στον αέρα εκατοντάδες έργα Δήμων και Περιφερειών όλης της χώρας λόγω ασάφειας του ν.4412/16 και ζητά, μεταξύ άλλων, να εκδοθεί  διευκρινιστική εγκύκλιος για να ξεκαθαρίσει το θέμα και να δύνανται να δημοπρατηθούν όλα τα έργα που η διακήρυξη δημοσιεύτηκε πριν τη 18/04/17, ανεξάρτητα αν η ημερομηνία δημοπράτησης είναι μετά την ως άνω ημερομηνία.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

Ορατός είναι ο κίνδυνος ακύρωσης εκατοντάδων έργων Δήμων και Περιφερειών όλης της χώρας, των οποίων οι δημοπρασίες έχουν δρομολογηθεί πριν την 18η/04/17 αλλά η ημερομηνία δημοπράτησης έχει οριστεί μετά από αυτήν.

Συγκεκριμένα ενώ η έναρξη ενός διαγωνισμού θεωρείται ότι πραγματοποιείται με την ανάρτηση στο ΚΗΜΔΗΣ και με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ και τις εφημερίδες, η οποία για τα έργα αυτά έγινε πριν τη 18/04/17, τα όργανα έγκρισης των δημοπρασιών το αμφισβητούν.

Συγκεκριμένο παράδειγμα είναι η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με το υπ’αριθμ. πρωτ. 4908/27-04-17 έγγραφο της, να ακυρώσει έργο του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων  που ξεκίνησε κανονικά πριν τη 18/04/17 αλλά ημέρα δημοπράτησης έχει οριστεί για 25/05/17.

Ο συγκεκριμένος Δήμος έχει οκτώ (8) ανάλογα έργα και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες όλης της χώρας εκατοντάδες.
Επειδή ακόμη και σήμερα δεν λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα  προκειμένου να εφαρμοστεί το νέο σύστημα.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

- Προτίθεστε να εκδώσετε διευκρινιστική εγκύκλιο για να ξεκαθαρίσετε το θέμα και να δύνανται να δημοπρατηθούν όλα τα έργα που η διακήρυξη δημοσιεύτηκε πριν τη 18/04/17, ανεξάρτητα αν η ημερομηνία δημοπράτησης είναι μετά την ως άνω ημερομηνία;

- Προτίθεστε να τροποποιήσετε το άρθρο που προβλέπει τη 18/04/17, ώστε να δοθεί χρόνος ικανός για την προετοιμασία υλοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και των άλλων προϋποθέσεων, ώστε να λειτουργήσει ο νέος νόμος;».

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο