ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow "Να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία".
"Να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία". Εκτύπωση
Ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτηση του προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων ζητά να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 
 


«Ενώ ήδη βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του εκπαιδευτικού έτους και παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις σας, παραμένουν τα κενά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , με αποτέλεσμα οι σοβαρές δυσλειτουργίες να συνεχίζονται.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρόσφατα, με ανοικτή επιστολή που έστειλε προς όλους τους γονείς μαθητών, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας  «Μαρία Λιουδάκη» τονίζει το σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα, με πρώτο από όλα τα κενά που υπάρχουν.
Επιπλέον, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης οργανώνουν εκ νέου συλλαλητήρια στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αφού η τελευταία συνάντηση που έγινε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έφερε ουσιαστικά κανένα θετικό αποτέλεσμα.
Επειδή η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, με τον θεσμό του ολοήμερου να απαξιώνεται συνεχώς, αφού χάνονται πολλές ώρες μαθημάτων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού ενώ η ενισχυτική διδασκαλία έχει ουσιαστικά καταργηθεί. 
Επειδή η κάλυψη των κενών στα σχολεία είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία τους  και 
επειδή όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες μάθησης.
 
Ερωτάστε κ. Υπουργέ:

-Τι προτίθεστε να πράξετε προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό; 
- Ποιος είναι ο γενικότερος κυβερνητικός σχεδιασμός για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς;».

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο