ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και στη καθαριότητα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου-Αδιαφορία της Κυβέρνησης παρά τις εξαγγελίες.
Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και στη καθαριότητα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου-Αδιαφορία της Κυβέρνησης παρά τις εξαγγελίες. Εκτύπωση
Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι το ΠΑΓΝΗ έχει μείνει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και ζητά άμεσες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των ασθενών, των εργαζομένων αλλά και η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας έχει μείνει το ΠΑΓΝΗ, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά.

Για άλλη μια φορά, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με ανακοίνωση του, κάνει λόγο για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και τονίζει ότι  το ελάχιστο προσωπικό που εργάζεται στην καθαριότητα δεν επαρκεί για να καλύψει στοιχειωδώς τις τεράστιες ανάγκες του  νοσοκομείου.

Επειδή όπως τονίζει ο σύλλογος, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εκτελούν ταυτόχρονα και χρέη βοηθών θαλάμων και

επειδή  τα απογεύματα σε κάθε καθαρίστρια αντιστοιχεί ένα ολόκληρο κτίριο (δηλαδή 8 κλινικές!!!).

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των ασθενών, των εργαζομένων αλλά και η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου;


 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο