ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow Να δοθεί ικανοποιητική παράταση στις διαδικασίες κτηματογράφησης.
Να δοθεί ικανοποιητική παράταση στις διαδικασίες κτηματογράφησης. Εκτύπωση
Με ερώτηση του, προς τo Υπουργείo Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να δοθεί ικανοποιητική παράταση στις διαδικασίες κτηματογράφησης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:   

Μετά τους κατοίκους του νομού Λασιθίου, όπου η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για την κτηματογράφηση έχει ξεκινήσει, το κτηματολόγιο έχει καλέσει τους  κατοίκους των Δήμων Αρχανών-Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδος, Βιάννου, Γόρτυνας και Φαιστού του Ν. Ηρακλείου για να ρυθμίσουν τις υποθέσεις τους ως τις 10 Απριλίου.

Ωστόσο, αν και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συλλογής και υποβολής δηλώσεων Κτηματολογίου,  ο περιορισμένος χρόνος προθεσμίας και η μικρή παράταση μέχρι τις 23 Απριλίου δημιουργεί ποικίλα προβλήματα και προκαλεί εύλογη και έντονη δυσαρέσκεια στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Επειδή οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών δεν προλαβαίνουν να καταθέσουν τις δηλώσεις, ούτε να μαζέψουν τα απαραίτητα έγγραφα, ζητούν 6μηνη τουλάχιστον παράταση για την οριστικοποίηση των εγγραφών, η οποία κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου μάλιστα να αποφευχθούν και λάθη.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

Προτίθεστε να δώσετε  τουλάχιστον 6μηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο, η οποία κρίνεται απαραίτητη , ώστε να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να φανούν συνεπείς και να αποφευχθούν τυχόν λάθη;

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο