ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow «Παράταση προθεσμιών για τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τη φορολογική Διοίκηση».
«Παράταση προθεσμιών για τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τη φορολογική Διοίκηση». Εκτύπωση
Παράταση προθεσμιών για τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και τη φορολογική Διοίκηση μέχρι τέλους του έτους ζητούν με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με τους βουλευτές,  Χρήστο Γκόκα, Γιώργο Μουλκιώτη, και Κώστα Σκανδαλίδη».

Αναλυτικά το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:


«Η κυβέρνηση μετά την αδυναμία των οφειλετών να ανταποκριθούν έγκαιρα στις προθεσμίες του ν. 4611/2019 για ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική Διοίκηση και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης  αναγκάστηκε με Υπουργική Απόφαση να δώσει ολιγοήμερη παράταση μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2019. 
Όμως, σε ένα μέρος των οφειλετών έχει δημιουργηθεί σύγχυση για το πέρας της προθεσμίας, καθώς οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, λόγω αδυναμίας του προσδιορισμού των δόσεων, έδωσαν περαιτέρω παράταση μέχρι τέλος του έτους, για τα εμπρόθεσμα υποβληθέντα αιτήματα. Ταυτόχρονα η έλλειψη ενημέρωσης και τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία των οφειλετών, έχουν οδηγήσει σε μικρότερη της προσδοκώμενης προσέλευσης.  
Επιπλέον, αποτελεί απαίτηση της πραγματικής οικονομίας και των εμπλεκόμενων φορέων. 
Για τους παραπάνω λόγους, καθώς και επειδή η προσέλευση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού οφειλετών, θα αποβεί σε όφελος των εσόδων του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ θα απελευθερώσει και θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα των οφειλετών, κρίνεται απαραίτητο οι ισχύουσες προθεσμίες να παραταθούν μέχρι το τέλος του έτους.  

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου  «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2016/797, 2016/798, και 2016/2370 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις» προστίθεται νέο άρθρο ως εξής:

Άρθρο….
«Οι προθεσμίες των άρθρων 13 και 101 παρ. 2 του ν. 4611/2019 παρατείνονται μέχρι τις 31/12/2019.».
Οι προτείνοντες Βουλευτές: «Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρήστο Γκόκας, Γιώργος Μουλκιώτης και Κώστας Σκανδαλίδης».

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο