ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow «Άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα στήριξης κρίσιμων δραστηριοτήτων του Τουρισμού».
«Άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα στήριξης κρίσιμων δραστηριοτήτων του Τουρισμού». Εκτύπωση
Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα στήριξης κρίσιμων δραστηριοτήτων του Τουρισμού.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η ανάγκη για στήριξη του τουρισμού  που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας δεν αφορά μόνο τα ξενοδοχεία, τα καταλύματα, τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους αλλά και όλες τις επιχειρήσεις που συνδέονται με τον τουρισμό άμεσα ή έμμεσα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιχειρήσεων που πλήττονται ανεπανόρθωτα από την πανδημία είναι οι επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων, τουριστικών λεωφορείων αλλά και τα Επιβατηγά ΔΧ αυτοκίνητα.
Επειδή η στήριξη των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό είναι αναγκαία όπως και η ενίσχυση γενικότερα της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της χώρας. 

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:
 
-Τι μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε για τις επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό;
-Προτίθεστε να μειώσετε τον συντελεστή ΦΠΑ σε κρίσιμες δραστηριότητες του τουριστικού τομέα όπως ΦΠΑ ενοικιάσεως αυτοκινήτων, τουριστικών λεωφορείων, ΕΔΧ αυτοκινήτων ή ακόμη και το ΦΠΑ για τις κλίνες;»
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο