ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow Μεγάλος αποκλεισμός επιχειρήσεων από το δικαίωμα συμμετοχής στο διανεμόμενο ποσό της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 2».
Μεγάλος αποκλεισμός επιχειρήσεων από το δικαίωμα συμμετοχής στο διανεμόμενο ποσό της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 2». Εκτύπωση
Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεσες ενέργειες προκειμένου να μην αποκλειστούν από την επιστρεπτέα προκαταβολή 2 οι επιχειρήσεις που πραγματικά την δικαιούνται και έχουν οριστικοποιημένη εμπρόθεσμη δήλωση των εσόδων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων αποκλείστηκε από το δικαίωμα συμμετοχής στο διανεμόμενο ποσό της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής 2», αφού η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ που χρησιμοποιείται για την αποτύπωση και την παρακολούθηση των κρίσιμων οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων, άλλαξε την διαδικασία που εφαρμόστηκε στην επιστρεπτέα προκαταβολή 1, χωρίς επαρκή ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Επειδή όσες επιχειρήσεις αποκλείονται έχουν οριστικοποιημένη εμπρόθεσμη δήλωση των εσόδων

Επειδή είναι αδικία  οι επιχειρήσεις να στερηθούν την ρευστότητα για καθαρά διαδικαστικούς λόγους,

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να μην αποκλειστούν από την επιστρεπτέα προκαταβολή 2 οι επιχειρήσεις που πραγματικά την δικαιούνται και έχουν οριστικοποιημένη εμπρόθεσμη δήλωση των εσόδων;

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο