ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow «Η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της για την αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και να επιτραπεί η λειτουργία τους με μαθητές δημοτικού».
«Η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της για την αναστολή λειτουργίας των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και να επιτραπεί η λειτουργία τους με μαθητές δημοτικού». Εκτύπωση
Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία, την επιστολή διαμαρτυρίας  του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ηρακλείου Κρήτης, με την οποία ζητούν από την Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της για την αναστολή λειτουργίας των ΚΞΓ και να επιτραπεί η λειτουργία τους με μαθητές δημοτικού, εφόσον όλα τα μέλη τους είναι πλήρως συμμορφωμένα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα μέτρα πρόληψης έναντι της πανδημίας.


Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για την προληπτική αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων της γενικής εκπαίδευσης, στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης έναντι της COVID-19, και δεδομένου ότι τα νηπιαγωγεία και δημοτικά θα λειτουργήσουν κανονικά θεωρήσαμε ότι και για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών θα ισχύσουν τα ανάλογα μέτρα.
Σε μετέπειτα ανακοίνωση του το Υπουργείου Παιδείας ανέφερε ότι οι δομές μας θα λειτουργήσουν μόνο μέσω τηλεκπαίδευσης, πράγμα το οποίο προκαλεί αφενός μεν προβλήματα λειτουργικότητας στα ΚΞΓ, επειδή ο κύριος όγκος των μαθητών μας είναι ηλικίας 8-12 ετών, αφετέρου δε αθέμιτο ανταγωνισμό από τα μη ελεγχόμενα παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα τα οποία συνεχίζονται κανονικά.
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, θα θέλαμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για την αναστολή λειτουργίας των ΚΞΓ και να επιτραπεί η λειτουργία τους με μαθητές δημοτικού εφόσον όλα τα μέλη μας είναι πλήρως συμμορφωμένα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα μέτρα πρόληψης έναντι της COVID-19.».

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο