ΚΕΝΤΡΙΚΗ
«Πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ να εξαιρεθούν της στήριξης χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί -Δεν έχουμε αίτημα ενίσχυσης όλων των κλάδων».
Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκαν δύο  επίκαιρες ερωτήσεις του Γραμματέα της Κ.Ο Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  προκειμένου:
- να  διευρυνθεί το πρόγραμμα με πρόσθετους πόρους, ώστε να λάβουν την ενίσχυση όλοι οι ελαιοπαραγωγοί, που ως τέτοιοι έχουν υποστεί  μεγάλη μείωση των εισοδημάτων τους και λόγω κορωνοϊού και τα τρία (3) τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα από τα συμπληρωματικά εισοδήματα τους από άλλη πηγή.
- να ληφθούν μέτρα στήριξης για τους παραγωγούς όλων των κλάδων που εξαιρούνται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα των αρωματικών φυτών, οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά λόγω της πανδημίας και αυθαίρετα και αναιτιολόγητα δεν στηρίζονται.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τροπολογία για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το Κίνημα Αλλαγής
Τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και αναστολή εφαρμογής διατάξεων του Ν.4738/2020 και Ν.4745/2020 ως τις 30 Απριλίου 2021, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής στο ν/σ του Υπουργείου Εργασίας. 

Αναλυτικά το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:
 
                                         Αιτιολογική Έκθεση

Με την προτεινόμενη ρύθμιση εισάγεται παράταση προθεσμιών που αφορούν τους δανειολήπτες ως την 30η Απριλίου 2021,  ενόψει των αντικειμενικών οικονομικών δυσκολιών αλλά και των δυσχερειών κατά τη συγκέντρωση των συνυποβαλλόμενων δικαιολογητικών λόγω των εκτάκτων συνθη-κών που διαμορφώθηκαν με την πανδημία του κορωνοϊου COVID-19 και με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας. 
Με την πρώτη παράγραφο προβλέπεται η αναστολή της έναρξης εφαρμογής του Ν.4738/2020 για όλα τα άρθρα πλην αυτών που αφορούν στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών.
Με τη δεύτερη παράγραφο προβλέπεται η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με τα συγκεκριμένα κριτήρια που προβλέπονται στο άρθρο 3 του Ν.4472/2017 (74 Α’). 
Με την τρίτη παράγραφο προβλέπεται η μετάθεση των προθεσμιών που προβλέπονται  στο Ν.4745/2020 ( 214 Α’) για την αίτηση επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Ν.3869/2010. Διαβάστε περισσότερα...
 
«Μισό ΝΑΙ του Υπουργού Υγείας για τη δημιουργία 12 κλινών ΜΕΘ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου».
Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Υγείας,  προκειμένου να δημιουργηθούν άμεσα νέες ΜΕΘ αλλά και για να προχωρήσει η ανακαίνιση και η αναβάθμιση του παλαιού κτιρίου Βενιζέλειου Νοσοκομείου.
Ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, αφού τόνισε ότι η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη να επανέλθει στο επίκεντρο των πολιτικών ο άνθρωπος, η υγεία του και το περιβάλλον του και συγκεκριμένα για την Ελλάδα να ανασυγκροτηθεί το κοινωνικό κράτος και να αναγεννηθεί το ΕΣΥ, το οποίο τα πολλά τελευταία χρόνια έχει υποστελέχωση και έλλειψη σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού, ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας:
1. Την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της μελέτης και της υλοποίησης του έργου της ανακαίνισης και αναβάθμισης του παλιού κτιρίου του Βενιζέλειου Νοσοκομείου  που έχει επιφάνεια περίπου 2000 m,  
2. Την άμεση και κατά προτεραιότητα αναδιαρρύθμιση μέρους των χωρών του παλαιού κτηρίου του Βενιζελείου Νοσοκομείου που κενώθηκαν από την μεταφορά των κλινικών στο νέο κτίριο, ώστε να δημιουργηθούν τουλάχιστον 12 νέες κλίνες ΜΕΘ.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Να εφαρμοστεί επιτέλους ολοκληρωμένο το Μεταφορικό Ισοδύναμο και άλλα μέτρα στήριξης των νησιών και για την Κρήτη.
Ερώτηση προς τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών κατέθεσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ύστερα από την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, προκειμένου να εφαρμοστεί επιτέλους ολοκληρωμένο το Μεταφορικό Ισοδύναμο και άλλα μέτρα στήριξης των νησιών και για την Κρήτη.

Αναλυτικά το κείμενο της  ερώτησης έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Ανάλγητη και απαράδεκτη η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε καταστήματα και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με Κυβερνητική απόφαση».
Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι είναι ανάλγητη και απαράδεκτη η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε καταστήματα και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με Κυβερνητική απόφαση και ζητά:
- πρωτοβουλίες προκείμενου η ΔΕΗ και οι πάροχοι να μην προβαίνουν σε καμία διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κλειστά καταστήματα και επιχειρήσεις και να προχωρήσει άμεσα η επανασύνδεση σε όσους τυχόν έχει διακοπεί
- ευνοϊκή ρύθμιση, πέρα από τα ισχύοντα για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των lockdowns

Αναλυτικά το κείμενο της  ερώτησης έχει ως εξής:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Αντί ολιγωριών και πόλωσης, υπευθυνότητα, συνεννόηση, αποτέλεσμα.
Η αρνητική εξέλιξη της πανδημίας δεν ήταν αναπόφευκτη, αφού είναι αποδεδειγμένο ότι η Κυβέρνηση δεν έλαβε όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που μπορούσε και κυρίως δεν αξιοποίησε την εμπειρία από την α’ φάση, προκειμένου τα μέτρα της προστασίας αλλά και της αντιμετώπισης των επιπτώσεων στην οικονομική και κοινωνική ζωή, να είναι στοχευμένα και περισσότερο αποτελεσματικά.
Το κλίμα έντασης, πόλωσης και διχασμού, που έχουν «συμφωνήσει άτυπα» Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, δεν προσφέρει τίποτε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης και στους πολίτες, που αγωνιούν για τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και για τους εαυτούς τους. Δεν προσφέρει τίποτε στους ασθενείς που δίνουν μάχη για τη ζωή τους στις ΜΕΘ. Δεν βοηθάει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίζεται  να σώσει  ζωές. Δεν ανακουφίζει την κοινωνία από το βάρος της δύσκολης οικονομικής καθημερινότητας και το άγχος για το αύριο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 7 από 1891

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο