ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Παρουσιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 700.000 δικαιούχους 14/10/2014
Σε εφαρμογή τίθεται από την 15η Νοεμβρίου οπότε και θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας στο Ζάππειο.

Η παρουσίαση έγινε από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και φυσικά του Υφυπουργού Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου στην τοποθέτηση του είπε μεταξύ άλλων πως  «το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα αποτελέσει τον πρώτο πυλώνα πολιτικής κοινωνικής συνοχής για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, των νέων ανισοτήτων και την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης».
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου : Όραμα μας οι περισσότερο ασφαλείς, υγιείς και παραγωγικοί χώροι εργασίας 10/10/14
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η 2η Ημερίδα με θέμα: "Ευρωπαϊκή Εκστρατεία 2014-2015. Διαχείριση του Άγχους σε Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους εργασίας" που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βασίλης Κεγκέρογλου: «Βρισκόμαστε σε μια εποχή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αποτελεσματικά και άμεσα τα κοινωνικά προβλήματα» 10/10/2014

Μήνυμα για την συνεργασία όλων των πλευρών έστειλε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούν για να βγει η χώρα και η κοινωνία από την οικονομική και κοινωνική κρίση μια ώρα γρηγορότερα.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αποτελεσματικά και άμεσα τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας λόγω της οικονομικής κρίσης», είπε μεταξύ άλλων θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους.

Και κατέληξε λέγοντας πως στόχος πρέπει να είναι: «να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, με κοινωνική προστασία και κοινωνική συνοχή για όλους μας. Η ιστορία δεν θα αφήσει χωρίς κρίση αυτούς που για μικροκομματικούς λόγους δεν θα συνδράμουν στη συλλογική προσπάθεια».


Διαβάστε περισσότερα...
 
"Ευρωπαϊκή Εκστρατεία 2014-2015. Διαχείριση του Άγχους σε Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους εργασίας" 7/10/2014
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πραγματοποιεί στο Ηράκλειο τη 2η Ημερίδα με θέμα: "Ευρωπαϊκή Εκστρατεία 2014-2015. Διαχείριση του Άγχους σε Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους εργασίας".
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 Οκτώβρη. Η ώρα έναρξης έχει οριστεί στις 5 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.Κεντρικός ομιλητής είναι ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.
Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή στην ημερίδα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή. Ενώ επισημαίνεται πως η προσέλευση στο χωρο της ημερίδας θα γίνει στις 4.15μμ

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ειδικότητες τεχνικού ασφάλειας στις μονάδες και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το π.δ. 135/2014 (ΦΕΚ Α 218/03.10.2014) που εκδόθηκε μετά από πρόταση του αρμόδιου Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και της  Αναπλ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας κας Φώφης Γεννηματά.
Διαβάστε περισσότερα...
 
«Θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Προστασίας Παιδιού» 6/10/2014
Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, υπέγραψε  την Υπουργική Απόφαση που προσδιορίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα  το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία των Μονάδων Προστασίας Παιδιού από σωματεία, οργανισμούς, ιδρύματα, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Με την Υπουργική Απόφαση κλείνει ένα σημαντικό θεσμικό κενό αφού δεν υπήρχε πλαίσιο για  ίδρυση και λειτουργία των Μονάδων Προστασίας Παιδιού  και το οποίο αποτελούσε αίτημα τόσο των ίδιων των ΝΠΙΔ όσο και των Δήμων, στους οποίους δίδεται το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και ειδικότερα στις αρμόδιες υπηρεσίες τους, για τον έλεγχο των προϋποθέσεων έκδοσης σχετικής άδειας.
Σκοπός των Μονάδων Προστασίας Παιδιού είναι, η παροχή φροντίδας, φιλοξενίας, ψυχοκοινωνικής στήριξης καθώς και η εξασφάλιση ομαλής ένταξης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης των φιλοξενουμένων που αποδεδειγμένα στερούνται κατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος ή έχουν εγκαταλειφθεί ή η φυσική οικογένεια αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς αυτά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1156 - 1162 από 1391

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο