ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Οικονομική ανάκαμψη, Κοινωνική Προστασία και κάλεσμα στις δημοκρατικές δυνάμεις 2/10/2014
«Σήμερα συζητάμε για την οικονομική ανάκαμψη, την Κοινωνική προστασία και την κοινωνική πολιτική. Βάλαμε μαζί αυτά τα θέματα γιατί από τη μια μεριά υπάρχει ανάγκη να στηριχθούν οι ευάλωτες  ομάδες, ταυτόχρονα όμως υπάρχει ανάγκη για την οικονομική ανάκαμψη, για τη δημιουργία πραγματικών θέσεων απασχόλησης μέσα από την ίδια την οικονομία».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον ίδιο να αναφέρεται στους στόχους που έχουν τεθεί με γνώμονα την κοινωνία και τον πολίτη, σε συνδυασμό με την πραγματική Ανάπτυξη.Όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου, πως το νέο ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος και το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι μέσα από ένα σχεδιασμό, προτεραιότητα για την κυβέρνηση.  

«Το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης  σε σχέση με την Κοινωνική προστασία και την Κοινωνική πολιτική είναι προτεραιότητα και του ΠΑΣΟΚ.  Στα πλαίσια της κυβέρνησης συνεργασίας έχουμε καταφέρει να κάνουμε θέση της κυβέρνησης, βασικούς θεσμούς που έχει προτείνει και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

espa1Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι μια πραγματικότητα, με την πιλοτική εφαρμογή του να ξεκινάει  από τις 14 Οκτώβρη οπότε και θα γίνει η επίσημη εφαρμογή του. Μέσα στο 2015 έρχεται η καθολική εφαρμογή του με σημαντικά ζητήματα που έρχεται να αντιμετωπίσει. Εκτός από τα ζητήματα Κοινωνικής Προστασίας έχουμε καταφέρει πολλά και στα ζητήματα πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος συνέχισε λέγοντας:


«Η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση που καταθέσαμε από κοινού με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τη ρήτρα απασχόλησης που είναι μια αρχή πολιτικής που σημαίνει πως για κάθε νόμο, πρόγραμμα ή διάταξη, θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση της με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Αυτή είναι μια βασική αρχή πολιτικής που παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη θα μας δώσει τη δικλείδα ασφαλείας, πως η ανάπτυξη δε θα είναι… άνεργη».


Διαβάστε περισσότερα...
 
Χαιρετισμός Υφ. Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (01/10/2014)
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας, ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, παραβρέθηκε σήμερα 1η Οκτωβρίου, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή και απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό :
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" 1/10/2014
Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικης Αασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" μιλώντας για όλα τα προγραμματα που "τρέχουν" από το Υπουργείο Εργασίας

Το δεύτερο μέρος είναι το παρακάτω:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, το νέο ΕΣΠΑ και η Κοινωνική Πολιτική- Κοινωνική προστασία στο επικεντρο των συζητήσεων του ΠΑΣΟΚ 1/10/14
Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σημερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την οικονομική ανάκαμψη της χωρας, το νέο ΕΣΠΑ και την Κοινωνική Πολιτική- Κοινωνική προστασία.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της παλιάς Λαχαναγοράς στο Ηράκλειο.

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:
-Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
-Βασίλης Κεγκέρογλου, Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
-Μόσχος Κορασίδης, Γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ
 
Στιγμές από το επιτυχημένο συνέδριο στο Ηρακλειο 26/09/2014
Συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών» πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

 Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, με στόχο η κοινωνική επιχειρηματικότητα να μπορέσει να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά στη μάχη κατά της ανεργίας και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη.

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας  μία οργανωμένη πρωτοβουλία αναζωογόνησης του ευρωπαϊκού διαλόγου για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής καινοτομίας

koinwnikh1


Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου: Προτεραιότητά μας η στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη 24/09/2014
Σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24 παραβρέθηκε και μίλησε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1163 - 1169 από 1391

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο