ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Ευχές και Στήριξη στο Βασίλη Κεγκέρογλου και στο ΠΑΣΟΚ 01/01/2015
Φίλοι και σύντροφοι του Βασίλη Κεγκέρογλου τον επισκέφθηκαν χθες για να του ευχηθούν για τη νέα χρονιά, την ονομαστική του εορτή και επιτυχία στις εκλογές.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και απλοί πολίτες βρέθηκαν χθες στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας, στο Ηράκλειο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία και οι δηλώσεις για παραμονή στο ΠΑΣΟΚ της Ειρήνης Σενετάκη, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την οποία κάποιοι, την παρουσίασαν ως υποψήφια με άλλο κόμμα. Μαζί με τις ευχές για την ονομαστική του εορτή ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, άκουσε πολύ καλά λόγια για το έργο του στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας και Πρόνοιας, αλλά και τη διάθεση όλων να τον στηρίξουν στην ερχόμενη εκλογική διαδικασία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Καταβάλλεται το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» σε 999 επιπλέον δικαιούχους 31/12/2014
Καταβάλλεται σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» σε 999 επιπλέον δικαιούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την πορεία της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Υλοποιείται το Πρόγραμμα Κοινωνικής Προστασίας και συνεχίζονται όλες οι Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας» 29/12/2014
Ολοκληρώθηκαν οι συμβάσεις συνεργασίας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με την Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία, το ΕΙΕΑΔ και άλλους φορείς  της Κοινωνίας των πολιτών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για την υλοποίηση του Προγράμματος στήριξης των αστέγων και όλων των συμπολιτών μας, που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, που δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής αξιοπρεπούς διαβίωσης, όπως προβλέφθηκε με τον νόμο 4254/14 και χρηματοδοτήθηκε από το πρωτογενές πλεόνασμα.
Συγκεκριμένα:
1. Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις με 60 δήμους και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που αφορούν στην Στέγαση, από τον Ιανουάριο αλλά και την εργασιακή επανένταξη 1200 συμπολιτών μας, με συνολικό προϋπολογισμό 9,4 εκατ. €
2. Καταβλήθηκαν οι προκαταβολές, στη μεγάλη πλειοψηφία των φορέων της Εκκλησίας και της Αυτοδιοίκησης για παροχή τροφίμων και γευμάτων  ,με προϋπολογισμό πάνω από 8 εκατ. €  και έτσι άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος μέσα στις γιορτές. 
3. Προωθήθηκαν όλες οι συμβάσεις για την στήριξη των δομών Αστέγων, Κοινωνικών Ξενώνων, Μονάδα Αστέγων Αθηνών κλπ, Προϋπολογισμού 1,8 εκατομ. Ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)» 23/12/2014
Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ανακοινώνει την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)», στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας και κηρύσσει την έναρξη της διαβούλευσης  των κοινωνικών  φορέων από τις 23/12/2014, προκειμένου να διαμορφωθούν  κοινωνικές συμπράξεις για την υλοποίησή του, σύμφωνα και με το άρθρο 45 του νόμου για το νέο ΕΣΠΑ, που ψηφίστηκε στις 18-12-2014.
Η διαδικασία έγκρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)», στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15/12/2014,  με αριθ.  αποφ.  CCI2014GR05FMOP001 .
Η απόφαση έγκρισης του προγράμματος αποτελεί την επιβράβευση των διαβουλεύσεων μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  και επισφραγίζει την επιτυχημένη επιλογή πρακτικών και ενεργειών , και διασφαλίζει την εύρυθμη  συνέχιση των διαδικασιών ως προς την υλοποίησή του.
Με αφορμή την ανακοίνωση της Ε.Ε. ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που υποβάλλαμε τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας ΤΕΒΑ/FEAD, είναι επιβράβευση της καλής προετοιμασίας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και της αποτελεσματικής διαβούλευσης με την Επιτροπή.
Με την έγκριση του προγράμματος, εξασφαλίσαμε 330 εκατ. για το διάστημα 2015-2020, προκειμένου να στηρίξουμε τους πλέον αδύναμους με τρόφιμα, βασικά αγαθά και συμβουλευτική.
Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με την θεσμική συνεργασία του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης της Εκκλησίας και της Κοινωνίας  των πολιτών. Η Κοινωνική  Σύμπραξη, θεσμική έκφραση  της συνευθύνης  και της συνέργειας όλων, αποτελεί προϋπόθεση για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διατιθεμένων πόρων με αποτελεσματική διαφάνεια.
Το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για υλική συνδρομή στους πλέον αδύναμους, θα αποτελέσουν τα δυο βασικά προγράμματα αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας.»

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η Εθνική Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης στο επίκεντρο συνάντησης με τον Κεγκέρογλου 22/12/2014
Ο Υφυπουργός  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ενημέρωσε τους Περιφερειάρχες για την πορεία της διαβούλευσης του πλαισίου  της Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 19.12.2014 στα γραφεία της  Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Η Εθνική Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης αντανακλά τις νέες προτεραιότητες της Ελληνικής Πολιτείας για την ενδυνάμωση του Κοινωνικού Κράτους σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.Θα αναπτυχθεί σύμφωνα με ένα ευρύτερο μεταρρυθμιστικό σχέδιο μετεξέλιξης του υφιστάμενου υπολειμματικού μοντέλου κοινωνικής προστασίας σε εργαλείο του Ενεργητικού Κοινωνικού Κράτους, το οποίο προσανατολίζεται αφενός στη σύνδεση των δημόσιων κοινωνικών παρεμβάσεων με τις αναπτυξιακές πολιτικές και την προώθηση της απασχόλησης, αφετέρου στην ενίσχυση των ευκαιριών των ατόμων που αντιμετωπίζουν καταστάσεις ανάγκης, αναγνωρίζοντας τις σημαντικές αλλαγές που έχουν συντελεσθεί στην οικογένεια και την αγορά εργασίας από τη δεκαετία του 2000.


Διαβάστε περισσότερα...
 
"Δεν αποκλείεται να εξασφαλιστούν οι 180 στην τρίτη ψηφοφορία" 18/12/2014
Την εκτίμησή του ότι εάν στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών διαμορφωθεί στους 170 ο αριθμός αυτών που θα ψηψίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα, τότε στις 29 Δεκεμβρίου δεν αποκλείεται να εξασφαλιστούν οι 180, διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Είπε ότι είχε προβλέψει για τους 160 που τάχθηκαν υπερ του κ. Δήμα στον πρώτο γύρο, ενώ σε ερώτηση για το εάν μπορούν να αντιστραφούν τα 135 «όχι», σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «δεν ήταν όχι, αλλά παρών» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες».
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1191 - 1197 από 1486

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο