ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Βασίλης Κεγκέρογλου για συντάξεις, ληξιπρόθεσμες οφειλές και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 21/07/2014
Στο θέμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά, προς το παρόν, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου ξεκαθάρισε καταρχήν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στις συντάξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το θέμα του ύψους των συντάξεων έχει κλειδώσει. Δεν θα υπάρξει νέα μείωση».

Στο θέμα των τελευταίων ημερών, εξήγησε ότι το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» θα είναι ένα συμπλήρωμα το οποίο θα δοθεί σε όσους έχουν μηδενικό ως ελάχιστο εισόδημα, με σκοπό να ανεβάσει τα μηναία τους έσοδα στα 400 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου: Πρέπει να αυξηθούν οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές 21/07/2014
Να αυξηθούν οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, πρότεινε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:
Παράλληλα ο κ. Κεγκέρογλου εξήγησε και τον τρόπο που θα δοθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Σημειώνεται ότι ποσό του επιδόματος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 400 ευρώ για τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά, από τα οποία 100 ευρώ αντιστοιχούν στις δαπάνες κατοικίας, 100 ευρώ για κάθε ενήλικα και από 50 ευρώ για κάθε παιδί. Στην περίπτωση της οικογένειας με ένα παιδί, το ποσόν θα είναι 350 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις των μονογονεϊκών οικογενειών το παιδί θα επιδοτείται με 100 ευρώ σαν ενήλικας.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου δεν θα λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό για πολλούς λόγους. Το υπουργείο έλαβε υπόψιν μόνο το πραγματικό εισόδημα και απ' αυτό αφαιρείται το 20% του εισοδήματος που προέρχεται από κάθε μορφής εργασία ή προγράμματα κατάρτισης κ.λπ.. Επίσης, αφαιρείται το ύψος των αναπηρικών επιδομάτων και στη συνέχεια γίνεται ο υπολογισμός.

Ταυτόχρονα συμψηφίζεται με άλλα επιδόματα. Αν κάποιος λαμβάνει μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ που σημαίνει 1.200 το χρόνο και δικαιούται να πάρει σύμφωνα με το τύπο της οικογένειας 4.800, τότε θα πάρει τη διαφορά, δηλαδή 3.600 ευρώ. Υπάρχει δηλαδή συμπλήρωση του εισοδήματος, των διαθέσιμων χρημάτων που θα έχει, προκειμένου να επιβιώσει.

Το περιουσιακό κριτήριο θα υπάρχει ως όριο. Δηλαδή, για παράδειγμα αν κάποιο άτομο έχει ένα διαμέρισμα που καλύπτει τις στεγαστικές του ανάγκες και είναι της τάξεως των 80.000 – 90.000 ευρώ, αυτό δεν θα είναι απαγορευτικό για να ενταχθεί στο πρόγραμμα.
 
Κεγκέρογλου: «Η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις» 18/07/2014
«Χρειάζεται βελτίωση ο θεσμός της αξιολόγησης» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου συμπληρώνοντας πως «ό,τι χρειάζεται προσαρμογή θα πρέπει να αλλάξει, ακόμα και στην αξιολόγηση».

Ο κ. Κεγκέρογλου μιλώντας σε πρωινή εκπομπή σήμερα το πρωί επισήμανε προς πάσα κατεύθυνση ότι η αξιολόγηση δεν θα συνδεθεί με τις απολύσεις. Ο υφυπουργός θέλησε με αυτό τον τρόπο να βάλει «φρένο» στην αντιπολίτευση που μιλά για απολύσεις μέσω της αξιολόγησης.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κατά φτώχειας

Ταυτόχρονα ο υφυπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα αφορά πολίτες που ζουν σε διάφορες περιοχές, αστικές ημιαστικές, αγροτικές και νησιωτικές.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Βασίλης Κεγκέρογλου: Έρχονται 14 δράσεις για την αντιμετωπιση των ψυχοκοινωνικων κίνδυνων και το άγχος στην εργασία 07/07/2014
Την έναρξη της «1ης Ημερίδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» για θέματα «διαχείρισης του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία» κήρυξε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «1ης Σύσκεψης του Εθνικού Δικτύου Πληροφόρησης και άλλων εταίρων για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία» που διοργανώνει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εκστρατεία «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας 2014-2015». Στην ημερίδα συμμετέχουν εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ κλπ), και ειδικοί πάνω σε ζητήματα άγχους και ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία. Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Υφυπουργός τόνισε τα εξής:

«Η επιλογή του κεντρικού θέματος  για τη διετία 2014-2015 είναι απόλυτα επίκαιρη και σημαντική αφού οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και το άγχος στην εργασία συγκαταλέγονται σήμερα μεταξύ των μεγαλύτερων προκλήσεων στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας.Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου: Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους 04/07/2014

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα λάβουν οι νέοι δικαιούχοι το κοινωνικό μέρισμα, όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου


Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλία του Β. Κεγκέρογλου στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας «Επ’ Αρωγή» 03/07/2014
Ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στην ομιλία του στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας «Επ’ Αρωγή» που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου με θέμα «Κοινωνική πρόνοια νέο πρόσωπο – νέες προοπτικές» τόνισε τα εξής:
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1198 - 1204 από 1389

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο