ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Ομιλητής σε ημερίδα στην Πάτρα ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου 28/11/2014
Σε ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε  στην Πάτρα, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τοποθέτηση του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου στο : Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες» 27/11/2014
Στην ανάγκη ενδυνάμωσης των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης μέσω θεσμικών, επιχειρησιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων  αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη διάρκεια της 1ης μέρας του συνεδρίου με θέμα: «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες».

«Σε κάθε ευκαιρία ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που αποτελούν τη βάση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, θέλοντας να διαπιστώσουμε τις ανάγκες τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να γνωρίσουμε το όραμά τους και να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια τους. Θεωρούμε ότι είναι πολλά τα πλεονεκτήματα και σημαντικές οι ευκαιρίες που προσφέρει η κοινωνική οικονομία και η κοινωνική επιχειρηματικότητα για να προστατευθεί ο κοινωνικός ιστός και η κοινωνική συνοχή και να προωθηθεί με κάθε τρόπο η Ανάπτυξη σε περιόδους κρίσης.Γνωρίζουμε καλά ότι είναι αναγκαία η ενδυνάμωση των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης μέσω θεσμικών, επιχειρησιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προχώρησε στην υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ) και των Τοπικών Δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ). Δύο χρόνια μετά την έναρξή τους τα προγράμματα αυτά σήμερα βρίσκονται στο πλέον κρίσιμο στάδιο της δραστηριότητας τους, αυτό της προώθησης των ωφελουμένων στην Απασχόληση», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και της Κοινωνικής Οικονομίας
Τη λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και της Κοινωνικής Οικονομίας προανήγγειλε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη διάρκεια της 1ης μέρας του συνεδρίου με θέμα: «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες».
Διαβάστε περισσότερα...
 
Βασίλης Κεγκέρογλου: "Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε τα ιδρύματα να παραμένουν ενεργά" 27/11/2014
 Στόχος μας ειναι η ενδυνάμωση των Κέντρων Κοινωνικής Φροντίδας  και η συνεργασία με όλους τους φορείς, ώστε να παραμένουν ενεργά δήλωσε ο Υφυπουργός  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, στα εγκαίνια του χώρου «Η Μητέρα» στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, που ανακαινίστηκε με δωρεά από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Kεγκέρογλου τόνισε μεταξύ άλλων: "Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την χρηματοδότηση αυτού του έργου, μας δίνει το δικαίωμα να αξιοποιήσουμε αυτούς τους χώρους και να πάμε πιο μπροστά. Τους ευχαριστώ και ευελπιστώ  η σημερινή τους πράξη να δώσει το έναυσμα και σε άλλους φορείς να ακολουθήσουν και με την συμμετοχή τους να αναδείξουν την προσπάθεια μας να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά την πολύτιμη  φροντίδα που χρειάζονται".
Διαβάστε περισσότερα...
 
Θετικά τα αποτελέσματα από τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολών του ΟΑΕΔ για τον Τουρισμό. Επέκταση και σε άλλους τομείς προανήγγειλα ο Βασίλης Κεγκέρογλου
Στα θετικά αποτελέσματα από τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολών του ΟΑΕΔ για τον Τουρισμό αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προαναγγέλλοντας την επέκταση του προγράμματος και σε άλλους τομείς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλία του βασίλη Κεγκέρογλου στην ημερίδα της ΕΣΑΜΕΑ 24/11/2014
To Εθνικό   σχέδιο   δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία ανέλυσε ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, στην σημερινή Ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία  Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήλωση Κεγκερογλου για το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» 20/11/2014
Σχετικά με  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιωαννιτών με αφορμή την έναρξη του  προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Πρόνοιας ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε :
 «Όλες οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις μας , για την στήριξη των οικονομικά αδυνάμων, είναι  μέρος του Εθνικού Σχεδίου που έχουμε εκπονήσει για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού  αποκλεισμού.
Το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, ο σύγχρονος θεσμός Κοινωνικής Προστασίας που δημιουργήσαμε, θα αποτελέσει  το βασικό πυλώνα  για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα παρέχει  εισοδηματική ενίσχυση, συνοδευτικές υπηρεσίες και επανένταξη στη εργασία, μέσω συμβουλευτικής και κατάρτισης.  

Το καινοτόμο σύστημα που εφαρμόζουμε  διασφαλίζει την διαφάνεια και την δικαιοσύνη.

Η θετική αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής στους δεκατρείς δήμους μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, θα οδηγήσει στην επέκταση του προγράμματος και στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας, που βιώνουν τα πολύ δύσκολα.Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1219 - 1225 από 1494

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο