ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Ομιλία του Β. Κεγκέρογλου στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας «Επ’ Αρωγή» 03/07/2014
Ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στην ομιλία του στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας «Επ’ Αρωγή» που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου με θέμα «Κοινωνική πρόνοια νέο πρόσωπο – νέες προοπτικές» τόνισε τα εξής:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου για ΚΔΑΠ και Βοήθεια στο Σπίτι 24/06/2014
Ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας στη βουλή σε ερώτηση βουλευτή, ενημέρωσε για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με δύο σημαντικά θέματα, τους παιδικούς σταθμούς και το πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι». Συγκεκριμένα ανέφερε για την ένταξη των παιδιών στις δομές - προγράμματα, παιδικούς - βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ :

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου: Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 24/06/2014
Καμία παράταση δεν θα δοθεί για το κοινωνικό μέρισμα επεσήμανε ο υφυπουργός Εργασίας., Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Ο κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τόνισε ότι οι αιτήσεις των πολιτών πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα αν θα δοθούν παρατάσεις για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.


 
Κεγκέρογλου: Πολλές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται επανεξέταση 19/06/2014
«Στο προηγούμενο διάστημα προβήκαμε σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν μεταρρυθμίσεις, είτε στο κράτος είτε στους άλλους θεσμούς. Πολλές όμως από τις οποίες έχουν στοιχεία που χρειάζονται επανεξέταση» υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Και συνέχισε λέγοντας πως: «Είναι αναγκαίο να επανεξετάσουμε όλες τις αρνητικές πτυχές των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει και να δούμε ποιες μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες για να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο κράτος», τονίζοντας πως οι βελτιώσεις αυτές θα πρέπει να τεθούν προς συζήτηση με το κλιμάκιο της τρόικας.
"Δυστυχώς η στασιμότητα που υπάρχει σε πολλούς τομείς είναι λόγω του γεγονότος ότι η μεταρρύθμιση που είναι μια έννοια διαρκών αλλαγών προκειμένου να πετύχεις το στόχο θα πρέπει να προωθείται συνεχώς χωρίς στασιμότητα".
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου αναφορικά με την αξιολόγηση ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε πως πρέπει να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις και να αξιοποιηθεί το μέτρο της αξιολόγησης.

"Ο κ. Λοβέρδος έθεσε ένα συγκεκριμένο θέμα που το είχε θέσει και ο προηγούμενος υπουργός, του αριθμού των υπαλλήλων που πρέπει να επανατοποθετηθούν μέσω κινητικότητας. Αν το περιορίσουμε στο αριθμητικό θεωρώ ότι δεν είναι μείζον. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα γενικότερο θέμα που δεν έχει να κάνει τώρα μόνο με το υπουργείο Παιδείας" και πρόσθεσε:

"Το ΠΑΣΟΚ έχει βασική θέση που λέει αποσύνδεση της κινητικότητας από απολύσεις και ευκαιρίες προκειμένου να αξιολογηθούν να έχουν όλοι.
Παράλληλα με τις όποιες διαδικασίες προσλήψεων πρέπει να υπάρξει και διαδικασία αξιολόγησης. Μπορούμε να δούμε το θέμα της αξιολόγησης που είναι πολύ σοβαρό και υπάρχει σε όλους τους τομείς. Η στατικότητα και η μη αλλαγή των αρνητικών είναι εναντίον των μεταρρυθμίσεων. Αυτό που επισημαίνουμε ότι πρέπει μετά την ψήφιση των νόμων των μεταρρυθμίσεων και τις πρώτες εφαρμογές που έχουν γίνει όλα τα αρνητικά να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά στο πλαίσιο το κυβερνητικό. Εμείς δηλαδή καταθέτουμε τις συγκεκριμένες απόψεις και μέσα από την κυβέρνηση θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις" επισήμανε.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Μια βόλτα με το μηχανάκι, με οδηγό το Βαγγέλη Αυγουλα 13/06/2014
Μια ξεχωριστή στιγμή καταγράφηκε στο Ηρακλειο, με πρωταγωνιστές τον άνθρωπο- παράδειγμα προς μίμηση, Βαγγέλη Αυγουλα που είναι αντιδήμαρχος Ιλίου και παρά την αναπηρία του διαπρέπει και τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου

Στο περιθώριο του συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ο κ. Αυγουλάς πήρε ένα μηχανάκι και την ώρα που ήταν έτοιμος να κάνει τη βόλτα του, προσκάλεσε τον κ. Κεγκέρογλου να ανέβει και αυτός.

kegkemhx


Διαβάστε περισσότερα...
 
Oλοκληρωμένο σχέδιο δράσης και στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας 12/06/2014
Στην σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τη γενική γραμματέα του υπουργείου κ. Άννα Στρατινάκη, τον ειδικό γραμματέα ΣΕΠΕ κ. Κώστα Πανταζή καθώς και την διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφαλισμένων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ) κ. Σταυρούλα Βραχιώτη, συζητήθηκε ο συντονισμός όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου κατά την καλοκαιρινή περίοδο και ανακοινώθηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και στοχευμένων ελέγχων σε όλη την ελληνική επικράτεια για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1226 - 1232 από 1412

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο