ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" ο Βασίλης Κεγκερογλου 13/11/2014
Για το "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα", μίλησε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Πρώτη Γραμμή"


 
Ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το "Ελάχιστο Εγγυημενο εισόδημα" 12/11/2014

Ενόψει της έναρξης του προγράμματος ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, η γενική γραμματέας Πρόνοιας κ. Έφη Μπέκου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης επισκέφθηκαν σήμερα το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης όπου πραγματοποι¬ούνται προγράμματα ενημέρωσης και επιμόρφωσης στελεχών των 13 δήμων της χώρας στους οποίους θα υλοποιηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα».

Κατά της επίσκεψή τους παρουσιάστηκαν λεπτομερώς όλα τα στάδια της διαδικασίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα αρχίσει στις 15 Νοεμβρίου, η νέα ιστοσελίδα www.energo-eke.gr στην οποία οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να κάνουν την αίτηση τους ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη των 13 δήμων που προετοιμάζονται για την άρτια εφαρμογή του προγράμματος.
Να σημειωθεί ότι προκειμένου να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος υποβολής των αιτήσεων αποφασίστηκε ότι δικαίωμα ένταξης από την 1η Νοεμβρίου 2014 στο πρόγραμμα θα έχουν όλοι όσοι υποβάλουν αίτηση το Νοέμβριο αλλά και το Δεκέμβριο. Από το 2015, το δικαίωμα θα αρχίζει από την 1η του μήνα υποβολής της αίτησης.

pilotiko

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης δηλώσε:
«To κοινωνικό πρόσωπο της Ελλάδας αλλάζει. Γίνεται πιο δίκαιο, πιο διαφανές, πιο αποτελεσματικό.
Η εισαγωγή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στην Ελλάδα αποτελεί τη πιο σημαντική και ελπιδοφόρα κοινωνική μεταρρύθμιση που έχει δει αυτός ο τόπος.
Μέσω αυτού του νέου και καινοτόμου θεσμού, υφαίνουμε ξανά, αυτή τη φορά σε στέρεες βάσεις με όρους δικαιοσύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και ορθή στόχευση, έναν ισχυρό ιστό κοινωνικής προστασίας, μια κοινωνική ασπίδα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Οικοδομούμε από την αρχή το κοινωνικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας.
Είναι ευνόητο ότι η πραγματοποίηση αυτού του μεγάλου και σύνθετου έργου – αρχικά σε πιλοτικό επίπεδο σε 13 Δήμους των Περιφερειών και, εν συνεχεία, στο σύνολο της χώρας – απαιτεί μια οργανωμένη, μεθοδική και άρτια προετοιμασία.
Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζουμε σήμερα εδώ, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης όπου εκπαιδεύονται εντατικά τα στελέχη των Δήμων που θα ωφεληθούν από την πιλοτική εφαρμογή του εγγυημένου εισοδήματος, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του έργου. Την ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για τη διαχείριση των αιτήσεων και την απονομή των παροχών, αλλά και το κέντρο ηλεκτρονικής και τηλεφωνικής υποστήριξης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων».Ο υφυπουργός Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου δηλωσε:
«Όλες οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις μας , για την στήριξη των οικονομικά αδυνάμων, είναι  μέρος του Εθνικού Σχεδίου που έχουμε εκπονήσει για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού  αποκλεισμού.
Το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, ο σύγχρονος θεσμός Κοινωνικής Προστασίας που δημιουργήσαμε, θα αποτελέσει  το βασικό πυλώνα  για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, με εισοδηματική ενίσχυση, συνοδευτικές υπηρεσίες και επανένταξη στη εργασία, μέσω συμβουλευτικής και κατάρτισης.  
Το καινοτόμο σύστημα που εφαρμόζουμε  διασφαλίζει την διαφάνεια και την δικαιοσύνη.
Η θετική αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής στους δεκατρείς δήμους, μέχρι τον Απρίλιο, θα οδηγήσει στην επέκταση του προγράμματος και την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, που βιώνουν τα πολύ δύσκολα».
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επισκέψεις ενόψει έναρξης προγραμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» 11/11/2014
Ενόψει της έναρξης του προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» στις 15 Νο¬εμβρίου, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γι¬άννης Βρούτσης, ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης, θα επισ¬κεφθούν αύριο Τετάρτη στις 11.00 π.μ το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκη¬σης και Αυτοδιοίκησης (Πειραιώς 211 και Θράκης 2, αίθουσα 306).


Διαβάστε περισσότερα...
 
"Καμιά Μονάδα Προστασίας Παιδιού δεν κλείνει" 11/11/2014
Σχετικά με όσα υποστηρίζονται για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Μονάδων Προστασίας παιδιού ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης  Κεγκέρογλου δήλωσε ότι:
«Καμιά Μονάδα Προστασίας Παιδιού δεν κλείνει. Αντίθετα το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στηρίζει   τις δράσεις όλων των δομών  με κάθε τρόπο. »
Επιπλέον, το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζεται με την υπουργική απόφαση Αρ. Δ27/34481/1526  ΦΕΚ Β  Αρ. 2792/17-10-2014 για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων  προστασίας παιδιού από Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα :

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συλλυπητήριο μηνυμα για το θάνατο του Βαγγέλη Σκουλά 10/11/2014
 Στο άκουσμα της είδησης για το θάνατο του Βαγγέλη Σκουλά ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε τα παρακάτω:

«Ο Βαγγέλης Σκουλάς που υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Κινήματος, σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε με μοναδικό στόχο την προαγωγή της Δημοκρατίας.

Ο γνωστός δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, γιος του θρύλου της Αντίστασης παπά-Γιάννη Σκουλά έχει αφήσει και ο ίδιος ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία, με τους δημοκρατικούς αγώνες του και την προσφορά του, δικαιολογώντας απόλυτα το χαρακτηρισμό του ως ο Έλληνας «Καρβάλιο».
Διαβάστε περισσότερα...
 
Στον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας στο Καστέλι ο Βασίλης Κεγκέρογλου 8/11/2014
Στην 133 Σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σε μία σεμνή τελετή έγινε ο εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

kegeroglou_kasteli1

 
<< Αρχική < Προηγ. 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1233 - 1239 από 1494

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο