ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Στην υπηρεσία της Κρήτης ο μηχανισμός υποστήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας 12/06/2014
Αποδεκτή η πρόταση Κεγκέρογλου από τον Περιφερειάρχη Κρήτης στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 10 και 11 Ιούνη.
Ένα συνέδριο που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας, με στόχο η κοινωνική επιχειρηματικότητα να μπορέσει να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά στη μάχη κατά της ανεργίας και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη.
Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας  μία οργανωμένη πρωτοβουλία αναζωογόνησης του ευρωπαϊκού διαλόγου για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής καινοτομίας.
Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και νέες εθνικές δημόσιες πολιτικές με αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.


Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προσκάλεσε την Περιφέρεια Κρήτης να αναπτύξει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ένα πρότυπο πιλότο, περιφερειακού μηχανισμού υποστήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας.
Μια πρόταση την οποία έκανε αποδεκτή ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Κρήτη έχει μακρά παράδοση σε αυτό τον τομέα, καθώς οι φορείς έχουν αναπτύξει καινοτόμες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα οι δύο συνεταιριστικές Τράπεζες που έχουν ξεκινήσει και την ανάπτυξη χρηματοδοτικών εργαλείων μικροπιστώσεων.
Μια προσπάθεια φυσικά, στην οποία μπορούν να συνδράμουν τα Επιμελητήρια και άλλοι τοπικοί φορείς σε συνεργασία με το Υπουργείο και την Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την Ανάπτυξη και την αξιοποίηση των τοπικών δυνατοτήτων.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Από το Συνέδριο για την Κοιν, Επιχειρηματικότητα στην Ένωση Πεζών 12/06/2014
Ξετρελαμένοι με τα κρητικά προϊόντα αποδείχθηκε πως είναι οι Ευρωπαίοι αφού για μια ακόμη φορά,μόλις βρήκαν την ευκαιρία, επισκέφτηκαν και... ψώνισαν!

Στο περιθώριο της πραγματοποίησης του Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα,  το οποίο γίνεται στο Ηρακλειο, μετέχοντες σε αυτό, επισκέφτηκαν το πρωί, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών.



Διαβάστε περισσότερα...
 
Βασίλης Κεγκέρογλου: Ερχεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα-Εως 400 ευρώ στις πολύ φτωχές οικογένειες 11/06/2014
Δεν πρόλαβαν να ορκιστούν τα νέα μέλη της κυβέρνησης και αμέσως άρχισαν οι ανακοινώσεις για κοινωνικές παροχές. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου από το Σεπτέμβριο να τίθεται σε εφαρμογή ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Πρόκειται για ένα μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.

Οπως γράφουν τα ΝΕΑ  και το iefimerida.gr το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε δύο Δήμους και θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί το 2015 από δημοτικό σε εθνικό επίπεδο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλία Βασίλη Κεγκέρογλου στο διεθνές συνέδριο για την Κοινωνική επιχειρηματικότητα 10/06/2014
Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο στο Ηράκλειο, με θέμα: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών»


Διαβάστε περισσότερα...
 
«Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών» 04/06/2014
Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σας προσκαλεί στο διεθνές συνέδριο, που διοργανώνεται στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας με τον τίτλο «Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών», που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 10 και 11 Ιουνίου 2014.

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά στη μάχη κατά της ανεργίας και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη.
Δύο εκατομμύρια επιχειρήσεις, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, περίπου το 10% όλων των μορφών επιχειρήσεων ανήκουν στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο ευρύτερος τομέας της κοινωνικής οικονομίας απασχολεί σήμερα έντεκα (11) εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περίπου το 6% όλων των εργαζομένων στην Ευρώπη.
Αναλογιζόμενοι ότι στην Ελλάδα ο τομέας καλύπτει το 1,5% με 2% της απασχόλησης, είναι σαφές ότι στη χώρα μας πολλά ακόμα μπορούν να γίνουν για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στο συγκεκριμένο τομέα.
Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί έναν τομέα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τη δυναμική δραστηριοποίηση των νέων. Γι’ αυτό άλλωστε, στα πλαίσια του Συνεδρίου διοργανώνεται διαγωνισμός μεταξύ σπουδαστών για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων για κοινωνικές επιχειρήσεις. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν σπουδαστές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΤΕΙ Ηρακλείου.
Η κοινωνική επιχειρηματικότητα, ως δραστηριότητα που κινητοποιεί τους ίδιους τους πολίτες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων τους, προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών στο τοπικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στο Ηράκλειο το διεθνές συνέδριο για τη Κοινωνική Επιχειρηματικότητα 04/06/2014
Στο Ηράκλειο το διεθνές συνέδριο για τη Κοινωνική Επιχειρηματικότητα που θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών


VG



 
<< Αρχική < Προηγ. 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1233 - 1239 από 1412

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»





Φυλλάδιο