ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης των Ποντίων 6/11/2014
 Σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Παλλάς», για την παρουσίαση του pontos-news.gr. το παρών έδωσαν πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι, καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας, ανάμεσα τους και ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης ΚεγκερογλουΣυνολικά περίπου δυο χιλιάδες φίλοι του Ελληνισμού της Ανατολής και του Οικουμενικού Ελληνισμού γέμισαν ασφυκτικά το θέατρο «Παλλάς» και τον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, στην επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης πολιτισμικής και ενημερωτικής διαδικτυακής πύλης pontos-news.gr που έγινε τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Πόπη Τσαπανίδου και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, που έγιναν δεκτοί με θερμά χειροκροτήματα από το κοινό, ενώ για το ιστορικό της εξέλιξης της ανανεωμένης διαδικτυακής πύλης και τις νέες καινοτόμες εφαρμογές της, όπως αυτή που οδηγεί τον χρήστη στο χωριό καταγωγής του, στην Ανατολική Θράκη, τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, ή αυτή που ενημερώνει τον χρήστη για όλους τους συλλόγους αλλά και τις εκδηλώσεις και δράσεις τους στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, μίλησαν κατά σειρά ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης, ο εκδότης-συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης, η δημοσιογράφος Έρση Βατού και ο ιδρυτής του pontos-news.gr Γιάννης Κωστελίδης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου για συνταξιοδότηση δικαιούχων ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και αλλων ασφ. Οργανισμών 6/11/2014
Απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου στην Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού κ. Πατριανάκου


 
Δήλωση Κεγκερογλου για τους εργαζόμενους του SPRIDER STORES 5/11/2014
«Όλοι οι άνεργοι απολυμένοι της SPRIDER STORES από τα καταστήματα που λειτουργούσαν σε όλη τη χώρα εντάσσονται στο πρόγραμμα του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου:
«Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε εμπράκτως στο πλάι των εργαζομένων του SPRIDER STORES και προωθήσαμε την ένταξή τους ως ανέργων πλέον μετά το κλείσιμο της εταιρίας στο πρόγραμμα του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης.
Το αίτημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους απολυμένους της εταιρίας SPRIDER STORES υπεβλήθη στις 6/6/2014 και αφορούσε στους 761 απολυμένους της SPRIDER από όλη τη χώρα καθώς και σε 550 NEETs (νεαρά άτομα κάτω από την ηλικία των 29 ετών, τα οποία χαρακτηρίζονται από την έλλειψη απασχόλησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης). Ο σχετικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 12.151.500 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνάντηση του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου με τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο για τα θέματα της Εκκλησίας της Κρήτης 5/11/2014
Ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο για τα θέματα της Εκκλησίας της Κρήτης, και αφού τον ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συνεργασία που είχε με την Εκκλησία της Κρήτης του έθεσε τα ζητήματα που χρήζουν νομοθετική ρύθμιση:

•    Να αναγνωριστεί η Εκκλησία της Κρήτης ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου  ώστε να αποκατασταθεί ένα θεσμικό έλλειμμα και να  διευκολυνθεί η σχέση της με τις κρατικές υπηρεσίες.
•    Να καταργηθεί η δυνατότητα παρέμβασης του Υπουργού Παιδείας στη διαδικασία για την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και η αρμοδιότητα αυτή ως προς την κατάρτιση του Τριπρόσωπου να περάσει αποκλειστικά στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.
•    Να ισχύσουν και στην Εκκλησία της Κρήτης οι διατάξεις για τη λειτουργία των ενοριακών Ναών όπως ισχύουν για την Εκκλησία της Ελλάδας .
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλία του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ – Α. Παπανδρέου 30/10/2014

Στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ – Α. Παπανδρέου με θέμα «Η Κοινωνική Προστασία και Πρόνοια εν μέσω κρίσης. Προκλήσεις και Προοπτικές»  μίλησε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου. Στην ομιλία του ο Υφυπουργός τόνισε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι,
Σήμερα, μετά από έξι χρόνια συνεχούς ύφεσης, η ελληνική οικονομία φαίνεται πως εισέρχεται σε περίοδο ανάκαμψης με προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης.
Για να καταστεί όμως βιώσιμη η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να συμβαδίσει με την κοινωνική πρόοδο και ευημερία. Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε για να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για την οικονομική ανάπτυξη

Όμως, οι συνέπειες της κρίσης θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τους πλέον αδύναμους.

Γι’ αυτό θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων ακραίας φτώχειας  και τη διασφάλιση του δικαιώματος ενός «ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης»  για όλους τους πολίτες.

Τα  προγράμματα για τη στήριξη της αδύναμης οικογένειας, των παιδιών, των ηλικιωμένων και όλων των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων δεν αποτελούν πλέον αποσπασματικές και αναποτελεσματικές παρεμβάσεις παροχών.

Δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Κοινωνική Προστασία και πρόνοια και επαναθεμελιώνουμε το κράτος Πρόνοιας σε στέρεες βάσεις.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου: Οι έλεγχοι με στόχο τη διασφάλιση της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία συνεχίζονται 30/10/2014
Στα πλεονεκτήματα που θα οδηγήσει η σύμπτυξη συγκεκριμένων τμημάτων της Επιθεώρησης Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, ώστε να πραγματοποιούνται οι απαιτούμενοι έλεγχοι στις επιχειρήσεις και να διασφαλίζεται η Υγεία και η Ασφάλεια σε αυτές για τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, αλλά και της κατάργησης τμημάτων σε επτά περιοχές
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1240 - 1246 από 1494

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο