ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Ομιλία Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου για τον προϋπολογισμό του 2015 06/12/2014
Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου τοποθετήθηκε σήμερα στην Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2015.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήλωση Κεγκέρογλου για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού 05/12/2014
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένης στα Άτομα με Αναπηρία 3/12/2014
Με αφορμή τον εορτασμό της 3ης Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένης στα Άτομα με Αναπηρία, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, o  κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε:

«Με την κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, τον Απρίλιο του 2012, αλλά και με τη συνταγματική επιταγή που απορρέει από το άρθρο 21 του Συντάγματος της Χώρας μας, η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία «να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας».

Ευθύνη και χρέος όλων μας είναι να το διασφαλίσουμε με τη διαρκή μέριμνα για ίση μεταχείριση σε θεσμικό, πολιτικό, κοινωνικό , εργασιακό  και  οικονομικό επίπεδο καθώς επίσης και με την ανάπτυξη μέτρων για την  παροχή ευκαιριών και την καταπολέμηση κάθε μορφής διάκρισης.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου: Αναλογική σύνταξη για όσους έχουν κάτω από 20 έτη δουλειάς 01/12/2014

Στις παρεμβάσεις που ζητάει η τρόικα στο ασφαλιστικό αναφέρθηκε σήμερα σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, διαβεβαιώνοντας ότι όσοι έχουν κάτω από 20 χρόνια δουλειάς, θα πάρουν αναλογική σύνταξη.

Παράλληλα, ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι τα 20 χρόνια δουλειάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεμελίωση της κατώτερης σύνταξης.

Συγκεκριμένα μιλώντας για την αύξηση στα 20 χρόνια των ελάχιστων ετών ασφάλισης για όσους έχουν γεννηθεί από το 1975 και μετά, την οποία ζητούν οι δανειστές, ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε στο Πρωινό ΑΝΤ1. πως «όσοι έχουν κάτω από 20 χρόνια δουλειάς, θα πάρουν αναλογική σύνταξη», δηλαδή θα λάβουν σύνταξη στα ένσημα που τους αναλογεί.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλητής σε ημερίδα στην Πάτρα ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου 28/11/2014
Σε ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε  στην Πάτρα, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τοποθέτηση του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου στο : Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες» 27/11/2014
Στην ανάγκη ενδυνάμωσης των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης μέσω θεσμικών, επιχειρησιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων  αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη διάρκεια της 1ης μέρας του συνεδρίου με θέμα: «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες».

«Σε κάθε ευκαιρία ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που αποτελούν τη βάση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, θέλοντας να διαπιστώσουμε τις ανάγκες τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να γνωρίσουμε το όραμά τους και να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια τους. Θεωρούμε ότι είναι πολλά τα πλεονεκτήματα και σημαντικές οι ευκαιρίες που προσφέρει η κοινωνική οικονομία και η κοινωνική επιχειρηματικότητα για να προστατευθεί ο κοινωνικός ιστός και η κοινωνική συνοχή και να προωθηθεί με κάθε τρόπο η Ανάπτυξη σε περιόδους κρίσης.Γνωρίζουμε καλά ότι είναι αναγκαία η ενδυνάμωση των τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης μέσω θεσμικών, επιχειρησιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προχώρησε στην υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ) και των Τοπικών Δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ). Δύο χρόνια μετά την έναρξή τους τα προγράμματα αυτά σήμερα βρίσκονται στο πλέον κρίσιμο στάδιο της δραστηριότητας τους, αυτό της προώθησης των ωφελουμένων στην Απασχόληση», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και της Κοινωνικής Οικονομίας
Τη λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και της Κοινωνικής Οικονομίας προανήγγειλε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη διάρκεια της 1ης μέρας του συνεδρίου με θέμα: «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες».
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1247 - 1253 από 1526

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο