ΚΕΝΤΡΙΚΗ
2ο Πανελληνιο Συνεδριο Συλλόγων και Εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» 16/12/2014

O Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, συμμετείχε στις εργασίες του  2ου Πανελληνίου  Συνεδρίου  Συλλόγων και Εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», που πραγματοποιήθηκε  εχθές, 15.12.2014,  στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Κεγκέρογλου ξεκίνησε την αρχική ομιλία του λέγοντας : «Το Βοήθεια στο σπίτι  συνεχίζει, αναβαθμίζεται  και εντάσσεται στην Εθνική  Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη. Το σχέδιο για την αυτόνομη διαβίωση των ΑμεΑ  και των ηλικιωμένων της Εθνικής Στρατηγικής  προβλέπει τον σημαντικό ρόλο του προγράμματος στην πρόληψη ένταξης σε ιδρύματα αλλά για πρώτη φορά, τον ακόμη σημαντικότερο ρόλο, στην αποϊδρυματοποίηση.»

Η αποδοχή των προτάσεων του κ. Κεγκέρογλου για το Πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι» και η επιδοκιμασία των μέχρι τώρα πρωτοβουλιών και ενεργειών του, ήταν  διάχυτη σε όλο το συνέδριο, αφού όπως τόνισαν πολλοί σύνεδροι, ο Υφυπουργός άλλαξε τα πράγματα σε θετική κατεύθυνση από τότε που ανέλαβε την ευθύνη του προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκπόνηση και διαβούλευση Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης 16/12/2014
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας προχώρησε στη διαδικασία εκπόνησης και διαβούλευσης της Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης η οποία  αντανακλά τις νέες προτεραιότητες της Πολιτείας για την ενδυνάμωση του Κοινωνικού Κράτους σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.
Η Εθνική Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης:
    Θεσπίζει ένα κοινό πλαίσιο αρχών, προτεραιοτήτων και στόχων για τον συντονισμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση όλων των παρεμβάσεων καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.
    Οριοθετεί τα πεδία συνεργασίας και δικτύωσης δημόσιου αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας των πολιτών για την πλήρη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων.
    Ιεραρχεί μεταρρυθμιστικές προτεραιότητες βάσει των στόχων της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής 2020.
    Οριοθετεί τα πεδία αξιοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Αναγνωρίζοντας τους κινδύνους της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην οικονομική ανάπτυξη και συνοχή, βασικός στόχος της Στρατηγικής είναι η ολοκληρωμένη υποστήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ώστε να μην ακυρώνεται η άσκηση των δικαιωμάτων τους για ενεργητική συμμετοχή στην οικονομική και κοινωνική ζωή και για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Στο πλαίσιο αυτό, επωφελούμενοι της Στρατηγικής είναι άτομα και οικογένειες που απειλούνται ή έχουν εγκλωβισθεί σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, και ειδικότερα:
    πρόσωπα σε συνθήκες ακραίας φτώχειας
    οικογένειες με παιδιά ηλικίας 0-17 ετών σε καταστάσεις αποκλεισμού
    πρόσωπα σε αυξημένο κινδύνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Αγιασμός των νέων γραφείων που θα εξυπηρετούν τους πολίτες για το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα 16/12/2014
Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  Βασίλης Κεγκέρογλου, επισκέφτηκε τον Δήμο Δράμας και παρευρέθηκε στον αγιασμό του γραφείου που δημιουργήθηκε από το Δήμο, για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος.
Τον προσκεκλημένο Υφυπουργό υποδέχτηκαν ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Παύλου, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος κ. Τερζής Ανέστης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Μωυσιάδης Αριστείδης, σύσσωμο το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, Αιρετοί και πλήθος πολιτών.

Κατά την ξενάγηση του στον χώρο αλλά και στην σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε μεταξύ άλλων:
"Στο φάσμα της ακραίας φτώχειας που περνούν αρκετοί συμπολίτες μας έρχεται το κράτος να ανακουφίσει με το μέτρο που ξεκίνησε να εφαρμόζεται.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου: Αυτοτέλεια των κομμάτων στις κρίσιμες επιλογές για τη χώρα 15/12/2014
Στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και τον ρόλο των κομμάτων αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ "Έξι με Δέκα".