ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου 16/10/2014
Με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τοποθετήθηκε και μίλησε για τον Εθνάρχη από το Βήμα της Βουλής.

Ο κ. Κεγκέρογλου είπε μεταξύ άλλων πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ο πιο σημαντικός πολιτικός της νεότερης Ελλάδας, επισημαίνοντας πως ίδρυσε το Κόμμα των Φιλελευθέρων, διατέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός και συνέδεσε το όνομά του με το όραμα της Μεγάλης Ελλάδας με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και με μεγάλες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις

Ενώ ο κ. Κεγκερογλου δεν παρέλειψε να συνδέσει την προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου με την παρούσα κατάσταση που βιώνει η χώρα λέγοντας πως:

«Σήμερα που η ελληνική κοινωνία, ολόκληρη η χώρα προσπαθεί να πετύχει την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη ύστερα από 6 χρόνια συνεχόμενης ύφεσης, η προσωπικότητα του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου, μας δίνει κουράγιο, μας εμψυχώνει και μας δείχνει το δρόμο για την ανάγκη διασφάλισης των ευρωπαϊκών στηριγμάτων και συμμαχιών της χώρας. Το τονίζω γιατί δυστυχώς και σήμερα κάποιοι ευτυχώς λίγοι επιμένουν και μέσα στη Βουλή στο ίδιο μήκος κύματος με τους τότε λαϊκιστές κατά την ηπιότερη έκφραση. Ναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος πέτυχε αυτά για τα οποία θα μιλούν γενιές και γενιές και θα αναφέρει διαχρονικά η ιστορία. Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κράτη και λαούς, σήμερα που οι εμφύλιες συρράξεις διεξάγονται πολύ κοντά μας, χρειαζόμαστε ασφαλή πορεία με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με εθνική αξιοπρέπεια για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη κυρίως όμως για τη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών και προοπτικής για τη νέα γενιά της πατρίδας μας».Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Κεγκέρογλου είναι η παρακάτω:

«Κύριε Πρόεδρε, κύριοι και κυρίες συνάδελφοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να μιλήσω εκ μέρους της κυβέρνησης για τα 150 χρόνια από τη γέννηση ενός μεγάλου ηγέτη: Του Ελευθέριου Βενιζέλου, του επιστήμονα, του επαναστάτη, του πολιτικού, του Εθνάρχη.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι ο πιο σημαντικός πολιτικός της νεώτερης Ελλάδας. Ο επιστήμονας Ελευθέριος Βενιζέλος αναγορεύτηκε σε διδάκτορα Νομικής το 1886 με βαθμό άριστα, αλλά ταυτόχρονα ο πατριώτης Ελευθέριος Βενιζέλος πήρε ενεργά μέρος σε όλες τις επαναστάσεις για την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στο ΣΚΑΙ για το ελαχιστο εγγυημένο εισόδημα 15/10/2014
Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου μίλησε στο ΣΚΑΙ και στην Άννα Μπουσδούκου και την εκπομπή «Τώρα» για το προγραμμα του "ελαχιστου εγγυημένου εισοδηματος
 
O Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλη για το εγγυημένο εισόδημα 15/10/2014
ΒΑπάντηση του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Ανεξάρτητου Βουλευτή Μαγνησίας κ. Μουτσινά για το εγγυημένο εισόδημα
 
Παρουσιάστηκε το πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 700.000 δικαιούχους 14/10/2014
Σε εφαρμογή τίθεται από την 15η Νοεμβρίου οπότε και θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας στο Ζάππειο.

Η παρουσίαση έγινε από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και φυσικά του Υφυπουργού Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου στην τοποθέτηση του είπε μεταξύ άλλων πως  «το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα αποτελέσει τον πρώτο πυλώνα πολιτικής κοινωνικής συνοχής για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, των νέων ανισοτήτων και την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης».
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου : Όραμα μας οι περισσότερο ασφαλείς, υγιείς και παραγωγικοί χώροι εργασίας 10/10/14
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η 2η Ημερίδα με θέμα: "Ευρωπαϊκή Εκστρατεία 2014-2015. Διαχείριση του Άγχους σε Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους εργασίας" που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Διαβάστε περισσότερα...
 
Βασίλης Κεγκέρογλου: «Βρισκόμαστε σε μια εποχή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αποτελεσματικά και άμεσα τα κοινωνικά προβλήματα» 10/10/2014

Μήνυμα για την συνεργασία όλων των πλευρών έστειλε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούν για να βγει η χώρα και η κοινωνία από την οικονομική και κοινωνική κρίση μια ώρα γρηγορότερα.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αποτελεσματικά και άμεσα τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας λόγω της οικονομικής κρίσης», είπε μεταξύ άλλων θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους.

Και κατέληξε λέγοντας πως στόχος πρέπει να είναι: «να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, με κοινωνική προστασία και κοινωνική συνοχή για όλους μας. Η ιστορία δεν θα αφήσει χωρίς κρίση αυτούς που για μικροκομματικούς λόγους δεν θα συνδράμουν στη συλλογική προσπάθεια».


Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1422 - 1428 από 1660

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο