ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Βασίλης Κεγκέρογλου στο MEGA TV για το "Στέγαση και Επανένταξη" 16/09/2014
Το Πρόγραμμα Στέγασης και Επανένταξης παρουσίασε και τηλεοπτικα σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης, και Πρόνοιας κ. Βασίλης ΚεγκέρογλουΔιαβάστε περισσότερα...
 
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Στέγασης και Επανένταξης 15/09/2014
Το Πρόγραμμα Στέγασης και Επανένταξης παρουσίασαν σήμερα ο υφυπουρ¬γός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης, και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και η γε¬νική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Παρουσιάζεται τη Δευτέρα το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας διοργανώνουν Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 μ.μ., στην αίθουσα συσκέψεων της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, Σολωμού 60 (8ος όροφος), για την παρουσίαση του Προγράμματος με τίτλο «Στέγαση και Επανένταξη».


Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους 2014-2020
Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπέβαλε την 12η Σεπτεμβρίου 2014 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους», που θα καλύψει την περίοδο 2014-2020.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύσκεψη Υπουργών για την λύση στο θέμα των παιδικών σταθμών με την ένταξη χιλιάδων παιδιών 12/09/14
Λύση στο πρόβλημα με την απόρριψη χιλιάδων παιδιών από την ένταξη από τους παιδικούς σταθμους αναμένεται να δοθεί άμεσα, με τις ενέργειες για τη στήριξη των οικογενειών να έχουν ήδη τεθεί προς υλοποίηση. "Υπήρξε μια δυσαρμονία στις προσφερόμενες θέσεις και σε αυτές που αίτήθηκαν οι οικογένειες προκειμένου να ενταχθουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς. Και έτσι έμειναν πάρα πολλα κενά σε παιδικούς σταθμούς, την ίδια ώρα που έμειναν πολλα παιδιά απ΄ έξω.

Πολλές οικογένειες επαναπαύτηκαν στη δήλωση ενός μόνο παιδικού σταθμού, αλλα και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρξε η ανάλογη προσφορά κενών θέσεων από τους παιδικούς σταθμούς, είτε αυτοί ήταν δημοτικοί είτε ιδιωτικοι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Από το Δήμο Μαλεβιζίου ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 12/09/2014
Παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και  κλιμακίου μελών του Υπουργείου, ξεκινάει από σήμερα η διαδικασία για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο Δήμο Μαλεβιζίου.

male

Σήμερα το πρωί το κλιμάκιο από την Αθήνα, επισκέφθηκε το Δήμο, όπου και έγιναν οι σημαντικές ανακοινώσεις για ένα πρόγραμμα το οποίο πραγματικά με την καθολική εφαρμογή του σε πανελλαδικό επίπεδο μπορεί να στηρίξει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκερογλου η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ξεκινάει τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για την έναρξη της διαδικασίας.

Αρχικά με την πιλοτική εφαρμογή του, το κονδύλι υπολογίζεται να φτάσει τα 30 εκ. ευρώ, ενώ σε πλήρη εφαρμογή του το πρόγραμμα αναμένεται  να φτάνει τα 850 εκ. ευρώ με 1 δις ευρώ, στηρίζοντας περίπου 700.000 άτομαΌπως τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου, στόχος είναι μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και εφόσον η πιλοτική εφαρμογή του στεφθεί με επιτυχία, το πρόγραμμα να επεκταθεί στο σύνολο της χώρας, στηρίζοντας όλους τους ενδιαφερόμενους.

"Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι ένας ολοκληρωμένος θεσμός κοινωνικής προστασίας. Εκτός από την οικονομική στήριξη περιλαμβάνει συνοδευτικές υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, αλλά και προώθηση στην απασχόληση. Όλο αυτό το πλαίσιο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι το επόμενο διάστημα, η δράση των 13 δήμων που επελέγησαν για το πρόγραμμα αυτό. Ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι ο ένας από τους 13 Δήμους  που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Η δουλειά που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα και οι δομές που έχουν αναπτυχθεί, εγγυώνται την επιτυχία του προγράμματος.", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κεγκέρογλου.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας χρειάζεται προετοιμασία, περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής Υπηρεσίας και βεβαίως άψογη συνεργασία της κοινωνίας. Για αυτό ο Δήμος το επόμενο διάστημα θα καλέσει όλους τους τοπικούς φορείς να συνδράμουν την προσπάθεια μέσα από ένα πρωτόκολλο κοινωνικής σύμπραξης. «Αυτή θα είναι η βάση με την οποία θα μπορούμε ολοκληρωμένα να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί σε οικογένειες που ζουν το φάσμα της φτώχειας»

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1506 - 1512 από 1720

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο