ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Βασίλης Κεγκέρογλου: Έρχονται 14 δράσεις για την αντιμετωπιση των ψυχοκοινωνικων κίνδυνων και το άγχος στην εργασία 07/07/2014
Την έναρξη της «1ης Ημερίδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» για θέματα «διαχείρισης του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία» κήρυξε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της «1ης Σύσκεψης του Εθνικού Δικτύου Πληροφόρησης και άλλων εταίρων για θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία» που διοργανώνει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εκστρατεία «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας 2014-2015». Στην ημερίδα συμμετέχουν εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ κλπ), και ειδικοί πάνω σε ζητήματα άγχους και ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία. Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Υφυπουργός τόνισε τα εξής:

«Η επιλογή του κεντρικού θέματος  για τη διετία 2014-2015 είναι απόλυτα επίκαιρη και σημαντική αφού οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και το άγχος στην εργασία συγκαταλέγονται σήμερα μεταξύ των μεγαλύτερων προκλήσεων στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας.Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου: Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή η καταβολή του μερίσματος στους δικαιούχους 04/07/2014

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα λάβουν οι νέοι δικαιούχοι το κοινωνικό μέρισμα, όπως ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου


Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλία του Β. Κεγκέρογλου στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας «Επ’ Αρωγή» 03/07/2014
Ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στην ομιλία του στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας «Επ’ Αρωγή» που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης υπό την αιγίδα του Υπουργείου με θέμα «Κοινωνική πρόνοια νέο πρόσωπο – νέες προοπτικές» τόνισε τα εξής:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου για ΚΔΑΠ και Βοήθεια στο Σπίτι 24/06/2014
Ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας στη βουλή σε ερώτηση βουλευτή, ενημέρωσε για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με δύο σημαντικά θέματα, τους παιδικούς σταθμούς και το πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι». Συγκεκριμένα ανέφερε για την ένταξη των παιδιών στις δομές - προγράμματα, παιδικούς - βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ :

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου: Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 24/06/2014
Καμία παράταση δεν θα δοθεί για το κοινωνικό μέρισμα επεσήμανε ο υφυπουργός Εργασίας., Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Ο κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τόνισε ότι οι αιτήσεις των πολιτών πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα αν θα δοθούν παρατάσεις για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.


 
Κεγκέρογλου: Πολλές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται επανεξέταση 19/06/2014
«Στο προηγούμενο διάστημα προβήκαμε σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν μεταρρυθμίσεις, είτε στο κράτος είτε στους άλλους θεσμούς. Πολλές όμως από τις οποίες έχουν στοιχεία που χρειάζονται επανεξέταση» υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Και συνέχισε λέγοντας πως: «Είναι αναγκαίο να επανεξετάσουμε όλες τις αρνητικές πτυχές των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει και να δούμε ποιες μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες για να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο κράτος», τονίζοντας πως οι βελτιώσεις αυτές θα πρέπει να τεθούν προς συζήτηση με το κλιμάκιο της τρόικας.
"Δυστυχώς η στασιμότητα που υπάρχει σε πολλούς τομείς είναι λόγω του γεγονότος ότι η μεταρρύθμιση που είναι μια έννοια διαρκών αλλαγών προκειμένου να πετύχεις το στόχο θα πρέπει να προωθείται συνεχώς χωρίς στασιμότητα".
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου αναφορικά με την αξιολόγηση ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε πως πρέπει να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις και να αξιοποιηθεί το μέτρο της αξιολόγησης.

"Ο κ. Λοβέρδος έθεσε ένα συγκεκριμένο θέμα που το είχε θέσει και ο προηγούμενος υπουργός, του αριθμού των υπαλλήλων που πρέπει να επανατοποθετηθούν μέσω κινητικότητας. Αν το περιορίσουμε στο αριθμητικό θεωρώ ότι δεν είναι μείζον. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα γενικότερο θέμα που δεν έχει να κάνει τώρα μόνο με το υπουργείο Παιδείας" και πρόσθεσε:

"Το ΠΑΣΟΚ έχει βασική θέση που λέει αποσύνδεση της κινητικότητας από απολύσεις και ευκαιρίες προκειμένου να αξιολογηθούν να έχουν όλοι.
Παράλληλα με τις όποιες διαδικασίες προσλήψεων πρέπει να υπάρξει και διαδικασία αξιολόγησης. Μπορούμε να δούμε το θέμα της αξιολόγησης που είναι πολύ σοβαρό και υπάρχει σε όλους τους τομείς. Η στατικότητα και η μη αλλαγή των αρνητικών είναι εναντίον των μεταρρυθμίσεων. Αυτό που επισημαίνουμε ότι πρέπει μετά την ψήφιση των νόμων των μεταρρυθμίσεων και τις πρώτες εφαρμογές που έχουν γίνει όλα τα αρνητικά να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά στο πλαίσιο το κυβερνητικό. Εμείς δηλαδή καταθέτουμε τις συγκεκριμένες απόψεις και μέσα από την κυβέρνηση θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις" επισήμανε.


Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1611 - 1617 από 1799

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο