ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Oλοκληρωμένο σχέδιο δράσης και στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας 12/06/2014
Στην σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τη γενική γραμματέα του υπουργείου κ. Άννα Στρατινάκη, τον ειδικό γραμματέα ΣΕΠΕ κ. Κώστα Πανταζή καθώς και την διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφαλισμένων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ) κ. Σταυρούλα Βραχιώτη, συζητήθηκε ο συντονισμός όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου κατά την καλοκαιρινή περίοδο και ανακοινώθηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και στοχευμένων ελέγχων σε όλη την ελληνική επικράτεια για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Υπουργείο Εργασίας παρέλαβε 60 αυτοκίνητα για το ΣΕΠΕ 12/06/2014
Έτοιμα προς παράδοση στις Περιφερειακές υπηρεσίες, τα τμήματα και τους Επιθεωρητές Εργασίας είναι τα 60 αυτοκίνητα που προμηθεύτηκε πρόσφατα το ΣΕΠΕ, μέσω χρονομίσθωσης .


Διαβάστε περισσότερα...
 
Στην υπηρεσία της Κρήτης ο μηχανισμός υποστήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας 12/06/2014
Αποδεκτή η πρόταση Κεγκέρογλου από τον Περιφερειάρχη Κρήτης στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 10 και 11 Ιούνη.
Ένα συνέδριο που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας, με στόχο η κοινωνική επιχειρηματικότητα να μπορέσει να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά στη μάχη κατά της ανεργίας και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη.
Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας  μία οργανωμένη πρωτοβουλία αναζωογόνησης του ευρωπαϊκού διαλόγου για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής καινοτομίας.
Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και νέες εθνικές δημόσιες πολιτικές με αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.


Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προσκάλεσε την Περιφέρεια Κρήτης να αναπτύξει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ένα πρότυπο πιλότο, περιφερειακού μηχανισμού υποστήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας.
Μια πρόταση την οποία έκανε αποδεκτή ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Κρήτη έχει μακρά παράδοση σε αυτό τον τομέα, καθώς οι φορείς έχουν αναπτύξει καινοτόμες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα οι δύο συνεταιριστικές Τράπεζες που έχουν ξεκινήσει και την ανάπτυξη χρηματοδοτικών εργαλείων μικροπιστώσεων.
Μια προσπάθεια φυσικά, στην οποία μπορούν να συνδράμουν τα Επιμελητήρια και άλλοι τοπικοί φορείς σε συνεργασία με το Υπουργείο και την Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την Ανάπτυξη και την αξιοποίηση των τοπικών δυνατοτήτων.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Από το Συνέδριο για την Κοιν, Επιχειρηματικότητα στην Ένωση Πεζών 12/06/2014
Ξετρελαμένοι με τα κρητικά προϊόντα αποδείχθηκε πως είναι οι Ευρωπαίοι αφού για μια ακόμη φορά,μόλις βρήκαν την ευκαιρία, επισκέφτηκαν και... ψώνισαν!

Στο περιθώριο της πραγματοποίησης του Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα,  το οποίο γίνεται στο Ηρακλειο, μετέχοντες σε αυτό, επισκέφτηκαν το πρωί, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών.Διαβάστε περισσότερα...
 
Βασίλης Κεγκέρογλου: Ερχεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα-Εως 400 ευρώ στις πολύ φτωχές οικογένειες 11/06/2014
Δεν πρόλαβαν να ορκιστούν τα νέα μέλη της κυβέρνησης και αμέσως άρχισαν οι ανακοινώσεις για κοινωνικές παροχές. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου από το Σεπτέμβριο να τίθεται σε εφαρμογή ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Πρόκειται για ένα μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.

Οπως γράφουν τα ΝΕΑ  και το iefimerida.gr το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε δύο Δήμους και θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί το 2015 από δημοτικό σε εθνικό επίπεδο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλία Βασίλη Κεγκέρογλου στο διεθνές συνέδριο για την Κοινωνική επιχειρηματικότητα 10/06/2014
Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο στο Ηράκλειο, με θέμα: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών»


Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1618 - 1624 από 1799

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο