ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Ομιλία του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ – Α. Παπανδρέου 30/10/2014

Στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ – Α. Παπανδρέου με θέμα «Η Κοινωνική Προστασία και Πρόνοια εν μέσω κρίσης. Προκλήσεις και Προοπτικές»  μίλησε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου. Στην ομιλία του ο Υφυπουργός τόνισε τα εξής:

«Κυρίες και κύριοι,
Σήμερα, μετά από έξι χρόνια συνεχούς ύφεσης, η ελληνική οικονομία φαίνεται πως εισέρχεται σε περίοδο ανάκαμψης με προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης.
Για να καταστεί όμως βιώσιμη η οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει να συμβαδίσει με την κοινωνική πρόοδο και ευημερία. Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε για να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες για την οικονομική ανάπτυξη

Όμως, οι συνέπειες της κρίσης θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τους πλέον αδύναμους.

Γι’ αυτό θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων ακραίας φτώχειας  και τη διασφάλιση του δικαιώματος ενός «ελαχίστου επιπέδου διαβίωσης»  για όλους τους πολίτες.

Τα  προγράμματα για τη στήριξη της αδύναμης οικογένειας, των παιδιών, των ηλικιωμένων και όλων των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων δεν αποτελούν πλέον αποσπασματικές και αναποτελεσματικές παρεμβάσεις παροχών.

Δημιουργήσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Κοινωνική Προστασία και πρόνοια και επαναθεμελιώνουμε το κράτος Πρόνοιας σε στέρεες βάσεις.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου: Οι έλεγχοι με στόχο τη διασφάλιση της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία συνεχίζονται 30/10/2014
Στα πλεονεκτήματα που θα οδηγήσει η σύμπτυξη συγκεκριμένων τμημάτων της Επιθεώρησης Υγείας και Ασφάλειας της Εργασίας, ώστε να πραγματοποιούνται οι απαιτούμενοι έλεγχοι στις επιχειρήσεις και να διασφαλίζεται η Υγεία και η Ασφάλεια σε αυτές για τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, αλλά και της κατάργησης τμημάτων σε επτά περιοχές
Διαβάστε περισσότερα...
 
Χωρίς καθυστέρηση η εκταμίευση του έκτακτου βοηθήματος για τους πλημμυροπαθείς 29/10/2014
Για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών καθώς και την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν σε κατοικίες και οικοσκευές από τις πλημμύρες της περασμένης Παρασκευής 24-10-2014 ο αρμόδιος Υφυπουργός του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες προς τους δημάρχους  των περιοχών αυτών στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26-10-2014.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Άμεσα η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στους πλημμυροπαθείς 29/10/2014
Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για όσους έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου είναι συγκεκριμένη και μπορεί, μέσα από τη σωστή εφαρμογή της, ο μηχανισμός στήριξης των πλημμυροπαθών, μετά τις τελευταίες καταρρακτώδεις βροχές να λειτουργήσει άμεσα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών και αποκατάσταση ζημιών σε κατοικίες και οικοσκευή 26/10/2014
Ο Υφυπουργός Εργασίας , ΚΑ και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στο πλαίσιο υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πλημμύρες,  συγκάλεσε σήμερα Κυριακή  το μεσημέρι, σύσκεψη  στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  για θέματα αρμοδιότητάς του.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Συνάντηση Κεγκέρογλου- Βαμιεδάκη με φόντο τον τουρισμό της Κρήτης 25/10/2014
-Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  Βασίλη Κεγκέρογλου και του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Βαμιεδάκη.


Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1884 - 1890 από 2134

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο