ΚΕΝΤΡΙΚΗ
2 Αυγούστου 2018: Ημέρα μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος των Τσιγγάνων
(Χαιρετισμός Γραμματέα της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος των Τσιγγάνων που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 02/08/2018.)

Η επιμνημόσυνη τελετή στις 02 Αυγούστου 2018, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, σκοπό είχε να  τιμήσει τη μνήμη του ολοκαυτώματος των Τσιγγάνων, 74 χρόνια  μετά τη Ναζιστική θηριωδία στο Άουσβιτς, όπου, μεταξύ των θυμάτων, χιλιάδες Ρομά εξοντώθηκαν στους θαλάμους αερίων .

Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήλωση Βασίλη Κεγκέρογλου για τη βράβευση του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη
«Η Βράβευση του σπουδαίου επιστήμονα Κωνσταντίνου Δασκαλάκη με το κορυφαίο βραβείο Rolf Nevanlinna του ICM που απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε εξέχουσες προσωπικότητες των επιστημών, για την συμβολή του στη πρόοδο των θετικών επιστημών, εκτός από προσωπική αναγνώριση του έργου του, ανεβάζει την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ακόμη πιο ψηλά στο βάθρο των παγκόσμιων επιστημονικών διακρίσεων.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήλωση Β. Κεγκέρογλου με αφορμή τις εξελίξεις για το έργο κόμβων Αγίας Πελαγίας.
«Μετά από 3,5 χρόνια καθυστέρηση πράγματι είναι θετικό γεγονός το ότι προχωρεί το σημαντικό έργο των κόμβων της Αγίας Πελαγίας που θα λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα και θα αποσοβήσει  ατυχήματα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ
Υποχρέωση της πολιτείας αποτελεί τόσο η ουσιαστική στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική και στην Κινέττα, όσο και η ενεργή συμβολή της για την αποκατάσταση των ζημιών.

 Οι αναγκαίοι πόροι μπορούν να αντληθούν από:

Το Αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού (το οποίο αυτή τη στιγμή διαθέτει 500 εκ. ευρώ περίπου).
Την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Προέδρου και του αρμόδιου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Την συμβολή Ιδιωτών και Φορέων
Για την διαφάνεια και την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων και συντονισμού των ενεργειών προτείνουμε την σύσταση Συντονιστικού Οργάνου με ευθύνη της πολιτείας και συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης (και έλεγχο από διακομματική επιτροπή της Βουλής).

Το Κίνημα Αλλαγής καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στήριξης, όσο και για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα αποκατάστασης.
………………….. . ………………… . ………………… . …………………

 ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΕΤΤΑ
 

Άμεση καταγραφή και ταυτοποίηση των πληγέντων με συγκρότηση ειδικών μηχανισμών στους Δήμους.

Βοήθεια στους πληγέντες για το μεταβατικό διάστημα για διαμονή, ρουχισμό, τροφή.

………………….. . …………………


Διαβάστε περισσότερα...
 
Κίνημα Αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας στην Ανατολική Αττική & στο Ηράκλειο
Με τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές να είναι δραματικές και τις περιβαλλοντικές και υλικές καταστροφές ανυπολόγιστες, από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους συμπολίτες μας, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή συνεισφορά μας, καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής αλλά και όσους πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν να συλλέξουμε:

• Τρόφιμα μέσης και μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης όπως νερό, ατομικούς χυμούς, ξηρά τροφή (φρυγανιές), κονσέρβες, βρόμη, γάλα εβαπορέ κλπ.
• Είδη ατομικής υγιεινής όπως χαρτί τουαλέτας, σαπούνια, απορρυπαντικά, προσωπικά είδη καθαριότητας (μωρομάντηλα), πλαστικές σακούλες κλπ.
• Ιατρικά είδη πρώτων βοηθειών και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως αποστειρωμένοι αυτοκόλλητοι επίδεσμοι σε διάφορα μεγέθη, αποστειρωμένες γάζες, αντισηπτικά (Betadine), καθαρό οινόπνευμα, ασπιρίνες ή παυσίπονα (παρακεταμόλη) κλπ.
• Αντικείμενα ρουχισμού και ειδικά αντικείμενα για μωρά (τροφή, πάνες, γάλα σε σκόνη) κλπ.Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκπαίδευση της ψηφιακής εποχής ή διευθετήσεις συμφερόντων
 *γράφει ο Β. Κεγκέρογλου
 
Έχουμε εισέλθει για τα καλά στην περίοδο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στην εποχή της ψηφιακής ζωής και είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη συγχρονισμού όλων των πολιτικών σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, με βάση τα νέα δεδομένα.
 Η χώρα μας συνεχίζει να αγνοεί τα τεκταινόμενα και  βαδίζει χωρίς πυξίδα ακόμα και για τομείς, όπως η εκπαίδευση, που σχετίζονται άμεσα με τις εξελίξεις.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 36 - 42 από 1317

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο