ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Για ένα δίκαιο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών *
Όπως έχουμε αναδείξει και καταγγείλει πολλές φορές η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την αρχή της θητείας της επέλεξε συνειδητά, όπως άλλωστε το έχουν δηλώσει οι Υπουργοί της, την υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων και την αύξηση όλων των άμεσων φόρων (ΦΠΑ, ειδικοί φόροι κλπ), που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά και όλους τους καταναλωτές προκειμένου να εξυπηρετούνται τα υψηλά πλεονάσματα (3,5%) που υπέγραψε ο κ.Τσίπρας και να χρηματοδοτεί τις πελατειακές του πολιτικές.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Nα δοθεί μεταβατικό διάστημα και να διενεργούνται απρόσκοπτα οι εξετάσεις οδήγησης ή αναβάθμισης κατηγορίας διπλώματος.
Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Υποδομών,  ώστε να επιλυθεί επιτέλους το πρόβλημα που έχει προκύψει και δεν διενεργούνται εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης ή αναβάθμισης της κατηγορίας του διπλώματος.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κύρια σημεία της πρότασης Νόμου «Πρώτη Δέσμη Μέτρων Οικονομικής Ανάκαμψης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης»:

Κύρια σημεία της πρότασης Νόμου  που κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα στις 13 Νοεμβρίου με θέμα «Πρώτη Δέσμη Μέτρων Οικονομικής Ανάκαμψης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης»: 


1) Οι στόχοι της Πρότασής μας και των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνει.
Δίνουμε κίνητρα για την Οικονομική ανάκαμψη, την παραγωγή νέου πλούτου και την δημιουργία χιλιάδων ποιοτικών νέων θέσεων εργασίας.
Απεγκλωβίζουμε την επιχειρηματικότητα και τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας από την υπερφορολόγηση και τα καθηλωτικά «δεσμά» των Κυβερνητικών πολιτικών.

Διευρύνουμε τα μέτρα στήριξης των νησιών μας.

Ενισχύουμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη και αποκαθιστούμε την Κοινωνική Συνοχή.
Διορθώνουμε αδικίες, ενισχύουμε την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, προστατεύουμε τους αδύναμους, τα ΑΜΕΑ, τους ανήμπορους ηλικιωμένους.

Διασφαλίζουμε την πρώτη κατοικία μικρών και μεσαίων νοικοκυριών από τον κίνδυνο πλειστηριασμών.

2) Γιατί προχωρούμε σε αυτή την πρωτοβουλία. - Τι επιδιώκουμε
α) Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι αδύναμη και ανίκανη να βγάλει την χώρα από την κρίση. Οι πολύχρονες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει –ιδιαίτερα όσον αφορά τα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα- βάζουν θηλιά στον λαιμό της χώρας, υπονομεύουν την Ανάπτυξη, οδηγούν σε διάλυση το Κοινωνικό Κράτος.

Οι υπέρμετροι φόροι εξοντώνουν τις επιχειρήσεις και πλήττουν ιδιαίτερα τα πιο αδύναμα νοικοκυριά. Την ίδια ώρα που δηλώνουν πως δήθεν ενδιαφέρονται για τους φτωχούς, καταργούν το ΕΚΑΣ, μειώνουν νέες και παλιές συντάξεις, περικόπτουν το επίδομα θέρμανσης, αφήνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.
Οι ρυθμοί ανάπτυξης παραμένουν αναιμικοί, οι επενδύσεις δεν έρχονται, τα επιτόκια για την έξοδο στις αγορές παραμένουν απαγορευτικά.
Η δημόσια υγεία και η παιδεία συνεχώς υποβαθμίζονται.
Η ανεργία δήθεν αντιμετωπίζεται με το να κόβεται μια θέση εργασίας σε δύο.
Οι πλειστηριασμοί των κατοικιών πολλαπλασιάζονται και η επικείμενη λήξη, με ευθύνη της Κυβέρνησης, της προστασίας του Ν. 3869 του ΠΑΣΟΚ, απειλεί την πρώτη κατοικία και των πιο φτωχών νοικοκυριών.
……………….. . ………………..

β) Τα προβλήματα αυτά δημιουργούν την επιτακτική ανάγκη για μέτρα άμεσης ανακούφισης και αποκατάστασης της αξιοπρέπειας των πολιτών, αλλά και δημιουργίας προϋποθέσεων για την επιστροφή της χώρας σε τροχιά οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης.

Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν να ζήσουν με Αξιοπρέπεια στην ζωή τους.

Είναι Δικαίωμά τους.

Και είναι υποχρέωσή μας να το διασφαλίσουμε.

Καταθέτουμε την Πρόταση Νόμου, όπου με συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις αναδεικνύουμε το πώς αυτό θα γίνει πράξη.

Αυτή η πρωτοβουλία μας περιλαμβάνει και κωδικοποιεί τις προτάσεις που παρουσίασε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ανταποκρινόμαστε τόσο σε αυτούς που χρειάζονται την ασφάλεια για το αύριο τους, την πρόσβαση τους στα Δημόσια αγαθά, την βοήθεια της πολιτείας για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της φτώχειας, όσο και σε αυτούς που θέλουν να νιώσουν ότι τους προσφέρονται ευκαιρίες και δυνατότητες, για να οικοδομήσουν ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

……………….. . ………………..

γ) Η Πρόταση Νόμου που υλοποιεί και μέρος του Σχεδίου μας, του «Σχεδίου Ελλάδα» για μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία της χώρας, παράλληλα με την οικοδόμηση ενός πραγματικά Βιώσιμου Κοινωνικού Κράτους, που διασφαλίζει και την πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικά δημόσια αγαθά.

Η προσέλκυση επενδύσεων, η τόνωση της εξωστρεφούς καινοτόμου και ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας, η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, η στήριξη των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας σε όλους τους τομείς είναι δομικά στοιχεία του σχεδίου μας.

Γι’ αυτό και με την Πρότασή μας προωθούμε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας, με την αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης, την δημιουργία κινήτρων για επενδύσεις, την άρση φραγμών και την στήριξη των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των επαγγελματιών, αλλά και την δημιουργία κινήτρων για να βρουν οι άνεργοι δουλειά.

Μόνο έτσι θα πετύχουμε πραγματική επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, με αισθητό αποτύπωμα στην καθημερινότητα όλων.

Για να γίνουν οι πολίτες κοινωνοί μιας Ανάπτυξης πραγματικά δίκαιης και βιώσιμης.

……………….. . ………………..

δ) Θα επιμείνουμε στην συζήτηση αυτής της Πρότασης Νόμου από την παρούσα Βουλή.

Αρκετά με τα κούφια λόγια, είναι ώρα για συγκεκριμένες πράξεις.

Και κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις ευθύνες της.

Γιατί και η ΝΔ επιχειρεί να αξιοποιήσει την αποτυχία και την ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για να πετύχει με «λευκή επιταγή» την Συντηρητική Παλινόρθωση. Χωρίς να διστάζει πολλές φορές να δείξει το βαθιά συντηρητικό πρόσωπό της.

Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη για μείωση των κρατικών δαπανών σε Υγεία/Παιδεία/Κοινωνικές Υποδομές.

Δεν δίστασε ο αρχηγός της ΝΔ να αμφισβητήσει ευθέως τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις, μιλώντας στο Συνέδριο του ΣΕΒ.

Δεν διστάζει να υπόσχεται μόνο στους λίγους και ισχυρούς, αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους να περιμένουν κάποια «ψίχουλα από το τραπέζι τους», με βάση την λογική ότι όλα θα τα λύσει η αγορά.

Η πρόταση μας βρίσκεται απέναντι σε όλες τις συντηρητικές πολιτικές.

Κι αυτήν που de facto εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας και αυτήν που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης.

Και ας γνωρίζουν όλοι ότι αυτές οι προτάσεις αποτελούν για μας την βάση για ένα Πρόγραμμα Προοδευτικής Διακυβέρνησης του τόπου.

3) Η δημοσιονομική κάλυψη της Πρότασης.
α) Είναι επιτακτική η ικανοποίηση αυτών των βασικών κοινωνικών αναγκών ακόμη και στο περιορισμένο πλαίσιο του τρέχοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής που η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές για την περίοδο 2018-2021.

Το κόστος αυτής της Πρότασης Νόμου θα καλυφθεί από τον δημοσιονομικό  χώρο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για τα επόμενα έτη. Προγράμματος που πρέπει να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά, αντί να αναλωθεί σε πελατειακές σκοπιμότητες.

Επί πλέον πόροι θα αντληθούν από την αύξηση του ΑΕΠ που θα επιτευχθεί, μιας και οι προτάσεις μας βελτιώνουν σημαντικά το επενδυτικό κλίμα, καθώς και από την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών που λιμνάζουν.

β) Βεβαίως είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξουν ριζικά οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα, για τα υπέρμετρα πρωτογενή πλεονάσματα στον Κρατικό Προϋπολογισμό, και χωρίς μάλιστα οποιαδήποτε πρόβλεψη για ισοδύναμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Να απελευθερωθούν έτσι πρόσθετοι πόροι για την Ενίσχυση της ανάπτυξης και την δόμηση ενός βιώσιμου κοινωνικού κράτους.

Για να πετύχουμε την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη, που αποτελούν τους δύο βασικούς για μας πυλώνες της προόδου της Ελλάδας και της κοινωνικής ευμάρειας.

4) ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ

Η Πρόταση δομείται πάνω στους παρακάτω θεματικούς άξονες:Διαβάστε περισσότερα...
 
Β.Κεγκέρογλου: «Άμεση λύση για τη δυσλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών».
Με ερώτηση του προς τo Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου,κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά άμεση λύση για τη δυσλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Άλλο ένα πλήγμα για την εκπαίδευση συνιστά η επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να κλείσει ουσιαστικά  τους Συμβουλευτικούς  Σταθμούς Νέων, να περιορίσει τις δράσεις των κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (ΚΠΕ) και των κέντρων επαγγελματικού προσανατολισμού, παρά το μεγάλο διαχρονικό έργο που επιτελούσαν ως φορείς αντισταθμιστικής  εκπαιδευτικής πολιτικής.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Επικίνδυνη “στενωπός” στον Αποσελέμη, στο τμήμα Γούβες - Χερσόνησος.
Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημάνει την επικινδυνότητα της «άστοχης στενωπού» στον Αποσελέμη του τμήματος Γούβες –Χερσόνησος και  ζητά να τροποποιηθεί προς όφελος της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα...
 
Να δοθεί συνολική λύση για τους φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης
Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο και Βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Παιδείας,  ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει για τους φοιτητές του τμήματος  Πολιτικών Δομικών Έργων της σχολής Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι Κρήτης, μετά την κατάργηση του τμήματος που έγινε με προεδρικό διάταγμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 71 - 77 από 1433

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο