ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Μέτρα προστασίας & στήριξης παραγωγών - Ανάκληση απαγόρευσης συμμετοχής στις λαϊκές της Αττικής για τους παραγωγούς άλλων Περιφερειών.
Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά μέτρα προστασίας και στήριξης των παραγωγών  καθώς και να ανακληθεί η απαγόρευση συμμετοχής στις λαϊκές της Αττικής για τους παραγωγούς άλλων Περιφερειών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Διαβάστε περισσότερα...
 
Μέτρα προστασίας από τον Κορωνοϊό και δίκαιη στήριξη όσων πλήττονται
Παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής σήμερα στη Βουλή με τους Βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέα Πουλά για την βελτίωση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και τη δίκαιη στήριξη όσων πλήττονται.

Ενημερωτικό σημείωμα του Κινήματος Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει υπεύθυνα τις εισηγήσεις των επιστημόνων και τις Κυβερνητικές αποφάσεις που λαμβάνονται βάσει αυτών.
Άλλωστε πρώτο και πολύ έγκαιρα έκρουσε τον κώδωνα του επερχόμενου κινδύνου στις 20 Ιανουαρίου του 2020 με γραπτή ερώτηση, ζητώντας προετοιμασία των νοσοκομείων και του Εθνικού Συστήματος Υγείας γενικότερα και μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ταυτόχρονα όμως, το Κίνημα Αλλαγής αξιοποιεί το δικαίωμα του για προτάσεις  και κρίση των Κυβερνητικών αποφάσεων προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού αλλά και για να είναι δίκαια χωρίς αποκλεισμούς, τα μέτρα στήριξης εργαζομένων, επιστημόνων, επαγγελματιών, αγροτών, επιχειρήσεων, συνταξιούχων, ατόμων με αναπηρία και εν γένει των αδυνάμων.
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν στη Βουλή, οι επίκαιρες ερωτήσεις των Βουλευτών Βασίλη Κεγκέρογλου και Ανδρέα Πουλά με τις οποίες τέθηκαν προς τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας τα προβλήματα που οφείλει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση και αναζητήθηκαν απαντήσεις για τις λαθεμένες πολιτικές  ενώ παράλληλα κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις συμπλήρωσης των μέτρων για τη στήριξη των πληττόμενων.
Εκ προοιμίου, οι Βουλευτές ευχαρίστησαν τους εργαζόμενους  των δημόσιων νοσοκομείων του ΕΣΥ, των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, του Βοήθεια στο Σπίτι και γενικότερα των εργαζομένων πρώτης γραμμής για την καθημερινή μάχη που δίνουν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών και έθεσαν δύο θέματα:
Πρώτον: το αίτημα της απόσυρσης του επαίσχυντου άρθρου 9 της ΠΝΠ του κ.Βρούτση, που μειώνει μέχρι και 75% τις αμοιβές των εργαζομένων και μάλιστα σε επιχειρήσεις που δεν περιλαμβάνονται στις πληττόμενες, με ταυτόχρονη,  μονομερή εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας και της ημιαπασχόλησης.
Δεύτερον: την αποδοχή από την Κυβέρνηση της τροπολογίας που έχει  καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής για την: «Έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της κοινωνικής προσφοράς του υγειονομικού προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του ΕΚΑΒ , του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και του Βοήθεια στο Σπίτι και εν γένει των εργαζομένων στη πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς και τη στήριξη των ενστόλων της πρώτης γραμμής».

Διαβάστε περισσότερα...
 
"Nα στηριχθούν όλοι όσοι πλήττονται από την υγειονομική και οικονομική κρίση που έπεται και ιδιαίτερα οι αδύναμοι συνάνθρωποί μας".
«Στήριξη εργαζομένων, ανέργων, νέων ανέργων, επιστημόνων, μακροχρόνιων ανέργων, επαγγελματιών,  ατόμων με αναπηρία, συνταξιούχων που δεν λαμβάνουν σύνταξη και αδύναμων συνανθρώπων μας».


Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά άμεσα μέτρα στήριξης εργαζομένων, ανέργων, νέων ανέργων, επιστημόνων, μακροχρόνιων ανέργων, επαγγελματιών,  ατόμων με αναπηρία, συνταξιούχων που δεν λαμβάνουν σύνταξη και αδύναμων συνανθρώπων μας. 
Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει με υπευθυνότητα τις αποφάσεις των επιστημόνων και προτείνει ενέργειες και μέτρα προς την Κυβέρνηση για αξιοποίηση των ευρωπαϊκών αλλά και των εθνικών πόρων, προκειμένου να στηριχθούν όλοι όσοι πλήττονται από την υγειονομική και οικονομική κρίση που έπεται και ιδιαίτερα οι αδύναμοι συνάνθρωποί μας

Αναλυτικά το κείμενο της  επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:Διαβάστε περισσότερα...
 
«Μέτρα προστασίας και στήριξης των αγροτών».
Με επίκαιρη ερώτηση τους προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των αγροτών. 
Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει με υπευθυνότητα τις αποφάσεις των επιστημόνων και προτείνει ενέργειες και μέτρα προς την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνει η χώρα και πλήττει ανεξαιρέτως όλους τους τομείς της οικονομίας, μέσα στους οποίους είναι και ο πρωτογενής που ήδη αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα.

Αναλυτικά το κείμενο της  επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:Διαβάστε περισσότερα...
 
Υπευθυνότητα, προτάσεις και έλεγχος
"Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζει η χώρα μας απαιτεί υπευθυνότητα από όλους και κυρίως από την Κυβέρνηση με  έγκαιρες και σωστές αποφάσεις, Εθνική ομοψυχία  από τις πολιτικές δυνάμεις και υπεύθυνη στάση με ψυχραιμία και αυτοπειθαρχία από τους πολίτες για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. 
Η στάση των περισσοτέρων κομμάτων βέβαια είναι θετική, σε αντίθεση με το 2009,  που εκτός από την κρίση ήταν απέναντι μας όλες σχεδόν οι πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και αυτοί που προκάλεσαν τον εκτροχιασμό, κι αυτό δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την αντιμετώπιση της.


Διαβάστε περισσότερα...
 
«Μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού».

Με ερώτηση τους προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει με υπευθυνότητα τις αποφάσεις των επιστημόνων και προτείνει ενέργειες και μέτρα προς την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνει η χώρα και πλήττει ανεξαιρέτως όλους τους τομείς της οικονομίας, μέσα στους οποίους είναι και ο πρωτογενής που ήδη αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 71 - 77 από 1748

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο