ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow Κενό γράμμα οι υποσχέσεις της Ν.Δ. για επαγγελματική αποκατάσταση των αναπήρων
Κενό γράμμα οι υποσχέσεις της Ν.Δ. για επαγγελματική αποκατάσταση των αναπήρων Εκτύπωση
Στη Βουλή έφερε το θέμα της αθέτησης των υποσχέσεων της Κυβέρνησης προς τους αναπήρους σχετικά με την επαγγελματική αποκατάστασή τους ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας, ΕΣ.Δ.Δ.Α. και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
Σύμφωνα με καταγγελίες των σωματείων αναπήρων, κενό γράμμα έχουν μείνει οι προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης για επαγγελματική αποκατάσταση των αναπήρων. Έχουν περάσει ήδη δυόμιση χρόνια από την τελευταία προκήρυξη ατόμων με αναπηρία σε θέσεις του δημοσίου τομέα και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα αποτελέσματα, με συνέπεια να παραμένουν κενές 555 θέσεις για ανάπηρους στο δημόσιο και 45 θέσεις τυφλών τηλεφωνητών.
Οι πολίτες ανάπηροι συνάνθρωποι μας δηλώνουν ότι ενώ ο νόμος προβλέπει κάθε έτος μια προκήρυξη αυτό δεν γίνεται και ταυτόχρονα στην κάθε προκήρυξη μειώνονται οι θέσεις για τον ιδιωτικό τομέα
σε σχέση με την προηγούμενη.

Επίσης η επιτροπή η οποία συστήθηκε για την τροποποίηση του νόμου 2643/98 και για την οποία ο Υπουργός Απασχόλησης είχε δεσμευτεί ότι θα ολοκλήρωνε το έργο της τον Οκτώβριο, έχει διακόψει τις συνεδριάσεις της.

Επειδή τα άτομα με αναπηρία έχουν και αυτά δικαιώματα στην εργασία και
επειδή η πολιτεία πρέπει να στηρίζει την επαγγελματική αποκατάσταση τους

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

Σε ποια άμεσα μέτρα θα προβούν προκειμένου να διευκολυνθεί η προσπάθεια των ατόμων με αναπηρία για εύρεση εργασίας στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα;
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο