ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους και επιβεβαίωση για το εφάπαξ 20/02/2014
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους και επιβεβαίωση για το εφάπαξ 20/02/2014 Εκτύπωση
O υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, υποστήριξε στη Βουλή το περιεχόμενο της τροπολογίας που παρατείνει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ που δεν έχουν τις προϋποθέσεις.
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας, παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο, μέχρι 28-02-2015,  η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους :
-    Μακροχρόνια ανέργους άνω των 29 ετών
-    Για τους νέους εως 29 ετών
-    Για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 50 ημέρες ασφάλισης αντί των 100 που έπρεπε, καθώς και
-    Για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ»

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τόνισε ότι : «Με την τροπολογία αυτή, λύνεται ένα θέμα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους, που φαίνεται ότι δεν ευαισθητοποιεί ορισμένες παρατάξεις που δηλώνουν παρών. Αν όλοι πράτταμε το ίδιο, από πρώτη Μαρτίου όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας και οι οικογένειές τους δε θα είχαν ασφάλιση. Γι’ αυτό σας καλώ να ψηφίσετε την Τροπολογία και να σταθείτε υπεύθυνα».
Στη συνέχεια ο κ. Κεγκέρογλου ξεκαθάρισε το θέμα του εφάπαξ βοηθήματος για το οποίο ξεκαθάρισε ότι :  «η διάταξη καθορίζει ότι όσοι αποχώρησαν από την υπηρεσία μέχρι 31-08-2013 και είναι 25.500 περίπου θα το λάβουν χωρίς καμία προσαρμογή.».

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο