ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δημοσιευμένα άρθρα arrow Ο Αβέρωφ και η «έμπιστη» Γέφυρα των στεναγμών. *
Ο Αβέρωφ και η «έμπιστη» Γέφυρα των στεναγμών. * Εκτύπωση
Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης που θέλουν να δείχνουν ότι διαφωνούν σε όλα, την ίδια ώρα έχουν συνομολογήσει ένα σκληρό σχέδιο πόλωσης και διχασμού.
Επιδιώκουν  να πείσουν τους πολίτες ότι υπάρχει μόνο μαύρο-άσπρο, ότι υπάρχουν μόνο οι «κουστουμάτοι» και οι «ρακένδυτοι», κεφαλαιούχοι και φτωχοί, ότι δεν υπάρχουν μικρομεσαίοι, ότι δεν υπάρχει άλλη άποψη, Μόνο Συριζανελ ή ΝΔ.
Θέλουν την ισοπέδωση και μέσα από αυτήν ο μεν Τσίπρας προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ή να μην συντριβεί και ο Μητσοτάκης να τον αντικαταστήσει στην εξουσία ως απόλυτος κυρίαρχος.
Γι΄ αυτό υποστηρίζουμε  ότι  σήμερα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι οι δύο όψεις της συντήρησης, της πόλωσης και του διχασμού.
Η Ελλάδα όμως χρειάζεται Εθνική συνεννόηση στα μείζονα θέματα, αλλαγή πολιτικής που θα την οδηγήσει στον δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Να παραχθεί νέος πλούτος που θα οδηγήσει σε μια ευημερία σε στέρεες βάσεις.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει με απλή εναλλαγή των κομμάτων, ούτε εναλλαγή προσώπων, να πάει ο Κυριάκος τη θέση του Αλέξη, ο Άδωνις στου Παύλου, ο Μαυρουδής στου Μίμη.
Μόνο με αλλαγή πολιτικών συσχετισμών και ανάδειξη του Κινήματος Αλλαγής σε ισχυρή και καθοριστική δύναμη για τις εξελίξεις.
Για να ξεφύγει η Ελλάδα από τις μυλόπετρες της υπερφορολόγησης, των φραγμών στην ανάπτυξη και των κοινωνικών αδικιών.
Να ξεφύγουμε από τα υπερπλεονάσματα και την μίζερη διαχείριση τους με τους αδύναμους που έχει μαντρωμένους στη παγίδα φτώχειας του ΚΕΑ, να έχουν δικαιώματα και ευκαιρίας εργασίας.
Ναι η Ελλάδα μπορεί να μπει σε ένα νέο κύκλο βιώσιμης ευημερίας, αρκεί να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες της και τη γνώση για τα  αίτια της κρίσης και τον εκτροχιασμό.
Αυτό δεν  μπορεί βεβαίως να γίνει με σύγκλιση δήθεν αριστερών με θεσιθήρες και γυρολόγους.
Είναι ζήτημα ξεκάθαρων θέσεων και πολιτικών και βεβαίως προγραμματικών συγκλίσεων, οι οποίες γίνονται με βάση την εντολή των πολιτών και όχι με βιασμό της βούλησης του, όπως επιχειρούν Τσίπρας και  Μητσοτάκης
Παρακολουθούμε την καρικατούρα του διαλόγου για δήθεν προοδευτικό μέτωπο ανάμεσα σε δεξιότερους των δεξιών, μνημονιακούς Συριζαίους, Τζοχατζοπουλικούς και θεσιθήρες διανθισμένους με ολίγους ρομαντικούς που μάλλον είναι αφελείς και περισσότερους πρώην συντρόφους που πρόσφατα συναλλάχθηκαν ή θα συναλλαχθούν.
Καταρχήν προοδευτικότητα και μέτωπα που πολώνουν και διχάζουν την κοινωνία είναι αντίθετες έννοιες.
Οι ενεργούντες διακηρύττουν ότι δήθεν  θέλουν να γεφυρώσουν τις διαφορετικές πλευρές του προοδευτικού χώρου αλλά στη πράξη  θέλουν να γεφυρώνουν τον εξευτελισμό της πολιτικής, όπως τον πέτυχε ο κ.Τσίπρας, με τις επιδιώξεις του μορφώματος που κατέχει την εξουσία προκειμένου να κάνει την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια του να κρατηθεί γαντζωμένος σ’ αυτήν ή τουλάχιστον να μην συντριβεί στις ερχόμενες εκλογές.
Ο στόχος του κ.Τσίπρα είναι να ενοποιηθεί «δια της γέφυρας» σε κόμμα  το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ.
Η γέφυρα όμως συμβολικά εκτός από το να γεφυρώνει τελείως διαφορετικές πλευρές, όπως οι δύο όχθες ενός ποταμού, έχει χρησιμοποιηθεί και  στην πολιτική και για στρατιωτικές επιχειρήσεις αλλά και για αυτοκτονίες, απιστίες κλπ.
Κάθε γέφυρα έχει τον γεφυροποιό της , με πιο γνωστό ως προς τις πολιτικές γέφυρες τον Ευάγγελο Αβέρωφ, που εγεφύρωσε τους καταρρέοντες  χουντικούς με τον Κ. Καραμανλή και μπορεί να θεωρηθεί και πατέρας του είδους , με επίδοξο νέο γεφυροποιό τον κ. Νίκο Μπίστη.
Όμως η έ-μπιστη γέφυρα που στήνεται αυτές τις μέρες μοιάζει περισσότερο με την πολύ γνωστή γέφυρα των  στεναγμών στη Βενετία, απ’ όπου περνούσαν και οι μελλοθάνατοι πριν την εκτέλεση τους.
Θυμίζω ότι κατά σύμπτωση προχθές ξεκίνησε το καρναβάλι στη Βενετία που στη διαδρομή του περιλαμβάνει τη γέφυρα των στεναγμών.
Στην Ελλάδα τώρα, τις επόμενες μέρες η έμπιστη γέφυρα  θα επιχειρήσει να ενώσει τους δεξιότερους της δεξιάς με το μόρφωμα διαχείρισης της εξουσίας αλλά και όσους επιθυμούν την εμπλοκή τους στη διαχείριση της.
Στην απελπισία τους οι πολιτικά καταδικασμένοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναζητούν άλλοθι αλλά δεν μπορούν να σωθούν και η «έμπιστη» γέφυρα το μόνο που θα τους προσφέρει είναι η ευκαιρία να αναστενάξουν…

*Δημοσιεύθηκε στις 25/02/2019 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο