ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow Ναι στη παραχώρηση αλλά με καταβολή χαμηλού μισθώματος για το κτήριο του καταργηθέντος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λιμ. Χερσονήσου για τον Δήμο Χερσονήσου
Ναι στη παραχώρηση αλλά με καταβολή χαμηλού μισθώματος για το κτήριο του καταργηθέντος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λιμ. Χερσονήσου για τον Δήμο Χερσονήσου Εκτύπωση
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Β. Κεγκέρογλου, είχε καταθέσει αναφορά στο Υπουργείο Εργασίας, την επιστολή του Δημάρχου Χερσονήσου καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του κτηρίου του καταργηθέντος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λιμ. Χερσονήσου, κυριότητας του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την στέγαση των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών που έχει σε υποδομές υγείας, Πρόνοιας αλλά και εκπαίδευσης και γενικότερα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Με την απάντηση του, το Υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τον Βουλευτή ότι  σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 334/ Συν. 19η/16-05-2019 Απόφαση του Δ.Σ. Ε.Φ.Κ.Α. (ΑΔΑ: 7ΧΘ1465ΧΠΙ-ΘΒΡ) με την οποία εγκρίθηκε το πενταετές και μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ε.Φ.Κ.Α., η  πρόταση αξιοποίησης του εν λόγω ακινήτου είναι η μακροχρόνια εκμίσθωση -τουλάχιστον 30 ετών- με ταυτόχρονη πλήρη ανακαίνισή του από τον μισθωτή, με ένα ποσό επένδυσης τουλάχιστον το 50% της αξίας του ακινήτου και με καταβολή μισθώματος χαμηλού για τα πρώτα 10 χρόνια και υψηλότερου τα επόμενα χρόνια, τα δε έτη ενοικίασης, τα έτη χαμηλού μισθώματος και το ύψος της επένδυσης θα προκύψουν μετά από αναλυτική μελέτη.

Με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, o e-Ε.Φ.Κ.Α. θα προβεί σε ενημέρωση του Δήμου Χερσονήσου αναφορικά με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει την αξιοποίηση των ακινήτων του Φορέα έχοντας την πρόθεση να συζητήσει τους όρους παραχώρησης χρήσης (εκμίσθωσης), το μίσθωμα και τον τρόπο συμψηφισμού των μισθωμάτων με τις απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου, προκειμένου να καταλήξει με το Δήμο Χερσονήσου σε ένα κοινό πλαίσιο συμφωνίας για την παραχώρηση του ακινήτου και την αξιοποίησή του προς όφελος των δημοτών του.


 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο