ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow Τιμή στους αγωνιστές της Μάχης της Κρήτης. STOP στο MOG.
Τιμή στους αγωνιστές της Μάχης της Κρήτης. STOP στο MOG. Εκτύπωση
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, που συμμετείχε στη εκδήλωση της Π.Ε. Ηρακλείου για την Μάχη της Κρήτης, δήλωσε:

«Σήμερα 80 χρόνια μετά, τιμούμε τους αγωνιστές της Μάχης της Κρήτης, Έλληνες και Συμμάχους, ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις και δυναμώνουμε τη φωνή μας για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων αλλά και την διακοπή του MOG της γερμανικής προπαγάνδας.


Οι τελευταίες Κυβερνήσεις, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, προχώρησαν στην ίδρυση του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας και πρόσφατα στο πρόγραμμα  ΜOG για τις μνήμες της κατοχής που δυστυχώς αποτελούν δούρειο ίππο παρουσιάζοντας τα ιστορικά γεγονότα της κατοχής, τις θυσίες, τις εκτελέσεις και τις καταστροφές με την γερμανική οπτική. Σιωπή για εκτελέσεις και τα ολοκαυτώματα στην Κρήτη, δικαιολογητική φρασεολογία για τις θηριωδίες και τα εγκλήματα.


Επιπλέον η διεκδίκηση καταβολής των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων,  όχι μόνο δεν "απονευρώνει" την ιστορική μνήμη όπως υποστηρίζει το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλος του κ. Τσίπρα, καθηγητής Αντώνης Λιάκος, αλλά θα την δικαιώσει, όπως ζητούν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και ο ελληνικός λαός».

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο