ΚΕΝΤΡΙΚΗ arrow Δελτία τύπου arrow Παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές
Παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές Εκτύπωση
Με ερώτηση του, προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο Γραμματέας της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές .

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Στις 16.07.2021 εκπνέει η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές και στις 30.07.2021 εκπνέει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για όσες επιχειρήσεις έλαβαν Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού.

Πάρα πολλοί λογιστές, επιχειρήσεις, ενώσεις και αγροτικοί Σύλλογοι, όπως ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας κ.α ζητούν με επιστολές τους, την παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση δικαιολογητικών για τους 7 κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, αφού  δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να είναι συνεπείς στο ανωτέρω χρονοδιάγραμμα.

Επιπλέον, η πλατφόρμα υποβολής των δικαιολογητικών δόθηκε για χρήση στις 16.06.2021, δηλαδή όταν τα αρχικά δικαιολογητικά που είχαν συγκεντρωθεί  είχαν λήξει λόγω παρόδου του τριμήνου από την έκδοση τους, ενώ η αυτεπάγγελτη αναζήτηση που αφορούσε μόνο τέσσερα (4) Πρωτοδικεία της χώρας, δημιούργησε σύγχυση και χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Επειδή η πλατφόρμα στο αρχικό στάδιο λειτουργίας αντιμετώπισε  τεχνικά προβλήματα και πολλές φορές δεν ήταν εφικτή η υποβολή αιτήσεων, με συνέπεια πολλές αιτήσεις να απορρίπτονται ως ελλιπείς και οι επιχειρήσεις να ταλαιπωρούνται.

Επειδή την περίοδο που διανύουμε τα Λογιστικά Φοροτεχνικά γραφεία έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

Προτίθεστε να δώσετε παράταση στην προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών τουλάχιστον μέχρι τις 31/08/2021 τόσο για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές όσο και για τις επιχειρήσεις που έλαβαν Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού;
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο