ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Σύσκεψη Υπουργών για την λύση στο θέμα των παιδικών σταθμών με την ένταξη χιλιάδων παιδιών 12/09/14
Λύση στο πρόβλημα με την απόρριψη χιλιάδων παιδιών από την ένταξη από τους παιδικούς σταθμους αναμένεται να δοθεί άμεσα, με τις ενέργειες για τη στήριξη των οικογενειών να έχουν ήδη τεθεί προς υλοποίηση. "Υπήρξε μια δυσαρμονία στις προσφερόμενες θέσεις και σε αυτές που αίτήθηκαν οι οικογένειες προκειμένου να ενταχθουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς. Και έτσι έμειναν πάρα πολλα κενά σε παιδικούς σταθμούς, την ίδια ώρα που έμειναν πολλα παιδιά απ΄ έξω.

Πολλές οικογένειες επαναπαύτηκαν στη δήλωση ενός μόνο παιδικού σταθμού, αλλα και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρξε η ανάλογη προσφορά κενών θέσεων από τους παιδικούς σταθμούς, είτε αυτοί ήταν δημοτικοί είτε ιδιωτικοι.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Από το Δήμο Μαλεβιζίου ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 12/09/2014
Παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και  κλιμακίου μελών του Υπουργείου, ξεκινάει από σήμερα η διαδικασία για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο Δήμο Μαλεβιζίου.

male

Σήμερα το πρωί το κλιμάκιο από την Αθήνα, επισκέφθηκε το Δήμο, όπου και έγιναν οι σημαντικές ανακοινώσεις για ένα πρόγραμμα το οποίο πραγματικά με την καθολική εφαρμογή του σε πανελλαδικό επίπεδο μπορεί να στηρίξει εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκερογλου η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ξεκινάει τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις για την έναρξη της διαδικασίας.

Αρχικά με την πιλοτική εφαρμογή του, το κονδύλι υπολογίζεται να φτάσει τα 30 εκ. ευρώ, ενώ σε πλήρη εφαρμογή του το πρόγραμμα αναμένεται  να φτάνει τα 850 εκ. ευρώ με 1 δις ευρώ, στηρίζοντας περίπου 700.000 άτομαΌπως τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου, στόχος είναι μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και εφόσον η πιλοτική εφαρμογή του στεφθεί με επιτυχία, το πρόγραμμα να επεκταθεί στο σύνολο της χώρας, στηρίζοντας όλους τους ενδιαφερόμενους.

"Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι ένας ολοκληρωμένος θεσμός κοινωνικής προστασίας. Εκτός από την οικονομική στήριξη περιλαμβάνει συνοδευτικές υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, αλλά και προώθηση στην απασχόληση. Όλο αυτό το πλαίσιο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα είναι το επόμενο διάστημα, η δράση των 13 δήμων που επελέγησαν για το πρόγραμμα αυτό. Ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι ο ένας από τους 13 Δήμους  που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Η δουλειά που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα και οι δομές που έχουν αναπτυχθεί, εγγυώνται την επιτυχία του προγράμματος.", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κεγκέρογλου.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Εργασίας χρειάζεται προετοιμασία, περαιτέρω ενίσχυση της κοινωνικής Υπηρεσίας και βεβαίως άψογη συνεργασία της κοινωνίας. Για αυτό ο Δήμος το επόμενο διάστημα θα καλέσει όλους τους τοπικούς φορείς να συνδράμουν την προσπάθεια μέσα από ένα πρωτόκολλο κοινωνικής σύμπραξης. «Αυτή θα είναι η βάση με την οποία θα μπορούμε ολοκληρωμένα να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί σε οικογένειες που ζουν το φάσμα της φτώχειας»

Διαβάστε περισσότερα...
 
Απάντηση του Βασίλη Κεγκερογλου σχετικά με τις κατασχέσεις σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ 10/09/2014
Απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με το θέμα των κατασχέσεων σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που αδυνατούν να καταβάλουν τις οφειλές τους έδωσε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου

Ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλη Κεγκέρογλου απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Νίκος Καραθανασόπουλος σχετικά με τις κατασχέσεις αυτοαπασχολουμένων

Ο κ. Καραθανασόπουλος στην τοποθέτηση του στη Βουλή ρώτησε μεταξύ άλλων τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να σταματήσουν οι διώξεις και κατασχέσεις σε βάρος δεκάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων που αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης να καταβάλουν τις ατομικές ασφαλιστικές εισφορές τους, για να παγώσουν τα χρέη τους στον ΟΑΕΕ και για να διαγραφούν οι προσαυξήσεις.Δείτε την απάντηση του Υφυπουργού ΕΔΩ:


 
Την Παρασκευή κλιμάκιο του Υπουργείου στο Δήμο Μαλεβιζίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 10/09/2014
Κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας θα βρεθεί την Παρασκευή στο Δήμο Μαλεβιζίου στα πλαίσια της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος για τη συμμετοχή σχετικά με την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκερογλου η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ξεκινάει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όπως τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου, στόχος είναι μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και εφόσον η πιλοτική εφαρμογή του στεφθεί με επιτυχία, το πρόγραμμα να επεκταθεί στο σύνολο της χώρας, στηρίζοντας όλους τους ενδιαφερόμενους.

Αρχικά με την πιλοτική εφαρμογή του, το κονδύλι υπολογίζεται να φτάσει τα 30 εκ. ευρώ, ενώ σε πλήρη εφαρμογή του το πρόγραμμα αναμένεται  να φτάνει τα 800 εκ. ευρώ με 1 δις ευρώ, στηρίζοντας περίπου 700.000 άτομα

Σημειώνεται ότι οι 13 δήμοι που επιλέχθηκαν είναι οι: Μαλεβιζίου, Δράμας, Έδεσσας, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λευκάδας, Μεσολογγίου, Χαλκίδας, Καλλιθέας, Τρίπολης, Σύρου και Σάμου. 
Υπεγράφη η απόφαση για την ολοκλήρωση του έργου του Αποσελέμη 09/09/2014
Όπως  ενημερώθηκε  ο Υφυπουργός Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης  κ. Οδυσσέα  Κωνσταντινόπουλο, υπεγράφη η  απόφαση για την χρηματοδότηση ολοκλήρωσης του έργου:«΄Υδρευση  Ηρακλείου  και Αγ. Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη -‘Εργα ενίσχυσης ταμιευτήρα από το  Οροπέδιο  Λασιθίου» με  επιχορήγηση  του ΟΑΚ με πάνω από 10  εκατομμύρια.                     
Είναι μια  σημαντική  εξέλιξη  που θα οδηγήσει  στην ολοκλήρωση των έργων  που είναι  απαραίτητα για να  ενισχυθούν  οι ποσότητες  νερού που θα οδηγούνται στο φράγμα.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Κεγκέρογλου: Ενοποίηση δεν σημαίνει μία σύνταξη 04/09/2014
Η λειτουργική και οργανωτική ενοποποίηση των συστημάτων είναι στόχος μας, βεβαίως, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μία σύνταξη και μάλιστα του ίδιου ύψους, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1450 - 1456 από 1660

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»

Φυλλάδιο