ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Θετικά τα αποτελέσματα από τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολών του ΟΑΕΔ για τον Τουρισμό. Επέκταση και σε άλλους τομείς προανήγγειλα ο Βασίλης Κεγκέρογλου
Στα θετικά αποτελέσματα από τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολών του ΟΑΕΔ για τον Τουρισμό αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προαναγγέλλοντας την επέκταση του προγράμματος και σε άλλους τομείς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλία του βασίλη Κεγκέρογλου στην ημερίδα της ΕΣΑΜΕΑ 24/11/2014
To Εθνικό   σχέδιο   δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία ανέλυσε ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, στην σημερινή Ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία  Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήλωση Κεγκερογλου για το «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» 20/11/2014
Σχετικά με  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιωαννιτών με αφορμή την έναρξη του  προγράμματος «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Πρόνοιας ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε :
 «Όλες οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις μας , για την στήριξη των οικονομικά αδυνάμων, είναι  μέρος του Εθνικού Σχεδίου που έχουμε εκπονήσει για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού  αποκλεισμού.
Το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, ο σύγχρονος θεσμός Κοινωνικής Προστασίας που δημιουργήσαμε, θα αποτελέσει  το βασικό πυλώνα  για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα παρέχει  εισοδηματική ενίσχυση, συνοδευτικές υπηρεσίες και επανένταξη στη εργασία, μέσω συμβουλευτικής και κατάρτισης.  

Το καινοτόμο σύστημα που εφαρμόζουμε  διασφαλίζει την διαφάνεια και την δικαιοσύνη.

Η θετική αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής στους δεκατρείς δήμους μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, θα οδηγήσει στην επέκταση του προγράμματος και στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας, που βιώνουν τα πολύ δύσκολα.Διαβάστε περισσότερα...
 
Παρουσίαση στα Ιωάννινα του Ταμείου Απόρων 20/11/2014
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20  Νοεμβρίου στα Ιωάννινα  συνάντηση  όλων των φορέων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον κοινωνικό χώρο από την  Περιφέρεια  Ηπείρου, με πρωτοβουλία  του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο βουλευτής Μιχάλης Κασσής, οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας, Ζίτσας  Μ. Πλιάκος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Οδ. Πότσης, Ι. Καραμπίνας, Κ. Σιαράβας, ο Γενικός Διευθυντής Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ι. Νικόπουλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, ιδρυμάτων, πολυτέκνων.   

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Β. Κεγκέρογλου παρουσίασε: α) Τις βασικές αρχές της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και β) ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή προς Απόρους» που υπεβλήθη  στο ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (TEBA/FEAD).

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους, με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 223/2014/11-4-2014 στοχεύει να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή στα Κράτη-Μέλη της Ευρώπης, συμβάλλοντας στη μείωση της φτώχειας, και εν τέλει στην εξάλειψη των χειρότερων μορφών φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΤΕΒΑ συμπληρώνει τις εθνικές πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και της κοινωνικής συνοχής με χρηματοδότηση 330,0 εκ ευρώ για την περίοδο 2015-2020.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επιστολη για την δίκαιη κατανομή των θέσεων στην Κοινωφελη Εργασία 19/11/2014
Μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης για την Κοινωφελή Εργασία, η οποία αφορά την απασχόληση 32.000 ατόμων στην Αυτοδιοίκηση και τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την ανάρτηση των πινάκων με τις θέσεις στους Δήμους της Ελλάδας ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Εργασίας και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου απέστειλε επιστολή στην οποία ζητά την επανεξέταση του θέματος της κατανομής των θέσεων ανά Δήμο.

Ο κ. Κεγκερογλου συγκεκριμένα, με επιστολή του προς την Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων πόρων κ. Άννα Δαλλαπόρτα, την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση και τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη αναφέρει τα παρακάτω:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα 18/11/2014
Από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 2451 - 2457 από 2723

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο