ΚΕΝΤΡΙΚΗ
«Θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Προστασίας Παιδιού» 6/10/2014
Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, υπέγραψε  την Υπουργική Απόφαση που προσδιορίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα  το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία των Μονάδων Προστασίας Παιδιού από σωματεία, οργανισμούς, ιδρύματα, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Με την Υπουργική Απόφαση κλείνει ένα σημαντικό θεσμικό κενό αφού δεν υπήρχε πλαίσιο για  ίδρυση και λειτουργία των Μονάδων Προστασίας Παιδιού  και το οποίο αποτελούσε αίτημα τόσο των ίδιων των ΝΠΙΔ όσο και των Δήμων, στους οποίους δίδεται το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και ειδικότερα στις αρμόδιες υπηρεσίες τους, για τον έλεγχο των προϋποθέσεων έκδοσης σχετικής άδειας.
Σκοπός των Μονάδων Προστασίας Παιδιού είναι, η παροχή φροντίδας, φιλοξενίας, ψυχοκοινωνικής στήριξης καθώς και η εξασφάλιση ομαλής ένταξης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης των φιλοξενουμένων που αποδεδειγμένα στερούνται κατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος ή έχουν εγκαταλειφθεί ή η φυσική οικογένεια αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς αυτά.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλητής ο Β. Κεγκέρογλου στην "Ευρωπαϊκή Εκστρατεία 2014-2015" 6/10/2014
ekdhlosh
 
Οικονομική ανάκαμψη, Κοινωνική Προστασία και κάλεσμα στις δημοκρατικές δυνάμεις 2/10/2014
«Σήμερα συζητάμε για την οικονομική ανάκαμψη, την Κοινωνική προστασία και την κοινωνική πολιτική. Βάλαμε μαζί αυτά τα θέματα γιατί από τη μια μεριά υπάρχει ανάγκη να στηριχθούν οι ευάλωτες  ομάδες, ταυτόχρονα όμως υπάρχει ανάγκη για την οικονομική ανάκαμψη, για τη δημιουργία πραγματικών θέσεων απασχόλησης μέσα από την ίδια την οικονομία».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών των στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον ίδιο να αναφέρεται στους στόχους που έχουν τεθεί με γνώμονα την κοινωνία και τον πολίτη, σε συνδυασμό με την πραγματική Ανάπτυξη.Όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου, πως το νέο ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος και το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι μέσα από ένα σχεδιασμό, προτεραιότητα για την κυβέρνηση.  

«Το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης  σε σχέση με την Κοινωνική προστασία και την Κοινωνική πολιτική είναι προτεραιότητα και του ΠΑΣΟΚ.  Στα πλαίσια της κυβέρνησης συνεργασίας έχουμε καταφέρει να κάνουμε θέση της κυβέρνησης, βασικούς θεσμούς που έχει προτείνει και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

espa1Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι μια πραγματικότητα, με την πιλοτική εφαρμογή του να ξεκινάει  από τις 14 Οκτώβρη οπότε και θα γίνει η επίσημη εφαρμογή του. Μέσα στο 2015 έρχεται η καθολική εφαρμογή του με σημαντικά ζητήματα που έρχεται να αντιμετωπίσει. Εκτός από τα ζητήματα Κοινωνικής Προστασίας έχουμε καταφέρει πολλά και στα ζητήματα πολιτικής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος συνέχισε λέγοντας:


«Η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση που καταθέσαμε από κοινού με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο για τη ρήτρα απασχόλησης που είναι μια αρχή πολιτικής που σημαίνει πως για κάθε νόμο, πρόγραμμα ή διάταξη, θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση της με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Αυτή είναι μια βασική αρχή πολιτικής που παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη θα μας δώσει τη δικλείδα ασφαλείας, πως η ανάπτυξη δε θα είναι… άνεργη».


Διαβάστε περισσότερα...
 
Χαιρετισμός Υφ. Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (01/10/2014)
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας, ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, παραβρέθηκε σήμερα 1η Οκτωβρίου, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή και απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό :
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" 1/10/2014
Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικης Αασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου φιλοξενήθηκε στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" μιλώντας για όλα τα προγραμματα που "τρέχουν" από το Υπουργείο Εργασίας

Το δεύτερο μέρος είναι το παρακάτω:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, το νέο ΕΣΠΑ και η Κοινωνική Πολιτική- Κοινωνική προστασία στο επικεντρο των συζητήσεων του ΠΑΣΟΚ 1/10/14
Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σημερα Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την οικονομική ανάκαμψη της χωρας, το νέο ΕΣΠΑ και την Κοινωνική Πολιτική- Κοινωνική προστασία.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της παλιάς Λαχαναγοράς στο Ηράκλειο.

Ομιλητές θα είναι οι κ.κ.:
-Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
-Βασίλης Κεγκέρογλου, Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
-Μόσχος Κορασίδης, Γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ
 
<< Αρχική < Προηγ. 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 2493 - 2499 από 2723

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο