ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Κεγκέρογλου: Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου 24/06/2014
Καμία παράταση δεν θα δοθεί για το κοινωνικό μέρισμα επεσήμανε ο υφυπουργός Εργασίας., Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Ο κ. Κεγκέρογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τόνισε ότι οι αιτήσεις των πολιτών πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου, ανεξάρτητα αν θα δοθούν παρατάσεις για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.


 
Κεγκέρογλου: Πολλές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται επανεξέταση 19/06/2014
«Στο προηγούμενο διάστημα προβήκαμε σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν μεταρρυθμίσεις, είτε στο κράτος είτε στους άλλους θεσμούς. Πολλές όμως από τις οποίες έχουν στοιχεία που χρειάζονται επανεξέταση» υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Και συνέχισε λέγοντας πως: «Είναι αναγκαίο να επανεξετάσουμε όλες τις αρνητικές πτυχές των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει και να δούμε ποιες μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες για να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο κράτος», τονίζοντας πως οι βελτιώσεις αυτές θα πρέπει να τεθούν προς συζήτηση με το κλιμάκιο της τρόικας.
"Δυστυχώς η στασιμότητα που υπάρχει σε πολλούς τομείς είναι λόγω του γεγονότος ότι η μεταρρύθμιση που είναι μια έννοια διαρκών αλλαγών προκειμένου να πετύχεις το στόχο θα πρέπει να προωθείται συνεχώς χωρίς στασιμότητα".
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Λοβέρδου αναφορικά με την αξιολόγηση ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε πως πρέπει να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις και να αξιοποιηθεί το μέτρο της αξιολόγησης.

"Ο κ. Λοβέρδος έθεσε ένα συγκεκριμένο θέμα που το είχε θέσει και ο προηγούμενος υπουργός, του αριθμού των υπαλλήλων που πρέπει να επανατοποθετηθούν μέσω κινητικότητας. Αν το περιορίσουμε στο αριθμητικό θεωρώ ότι δεν είναι μείζον. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ένα γενικότερο θέμα που δεν έχει να κάνει τώρα μόνο με το υπουργείο Παιδείας" και πρόσθεσε:

"Το ΠΑΣΟΚ έχει βασική θέση που λέει αποσύνδεση της κινητικότητας από απολύσεις και ευκαιρίες προκειμένου να αξιολογηθούν να έχουν όλοι.
Παράλληλα με τις όποιες διαδικασίες προσλήψεων πρέπει να υπάρξει και διαδικασία αξιολόγησης. Μπορούμε να δούμε το θέμα της αξιολόγησης που είναι πολύ σοβαρό και υπάρχει σε όλους τους τομείς. Η στατικότητα και η μη αλλαγή των αρνητικών είναι εναντίον των μεταρρυθμίσεων. Αυτό που επισημαίνουμε ότι πρέπει μετά την ψήφιση των νόμων των μεταρρυθμίσεων και τις πρώτες εφαρμογές που έχουν γίνει όλα τα αρνητικά να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά στο πλαίσιο το κυβερνητικό. Εμείς δηλαδή καταθέτουμε τις συγκεκριμένες απόψεις και μέσα από την κυβέρνηση θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις" επισήμανε.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Μια βόλτα με το μηχανάκι, με οδηγό το Βαγγέλη Αυγουλα 13/06/2014
Μια ξεχωριστή στιγμή καταγράφηκε στο Ηρακλειο, με πρωταγωνιστές τον άνθρωπο- παράδειγμα προς μίμηση, Βαγγέλη Αυγουλα που είναι αντιδήμαρχος Ιλίου και παρά την αναπηρία του διαπρέπει και τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου

Στο περιθώριο του συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ο κ. Αυγουλάς πήρε ένα μηχανάκι και την ώρα που ήταν έτοιμος να κάνει τη βόλτα του, προσκάλεσε τον κ. Κεγκέρογλου να ανέβει και αυτός.

kegkemhx


Διαβάστε περισσότερα...
 
Oλοκληρωμένο σχέδιο δράσης και στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας 12/06/2014
Στην σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τη γενική γραμματέα του υπουργείου κ. Άννα Στρατινάκη, τον ειδικό γραμματέα ΣΕΠΕ κ. Κώστα Πανταζή καθώς και την διευθύντρια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφαλισμένων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (ΕΥΠΕΑ) κ. Σταυρούλα Βραχιώτη, συζητήθηκε ο συντονισμός όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου κατά την καλοκαιρινή περίοδο και ανακοινώθηκε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και στοχευμένων ελέγχων σε όλη την ελληνική επικράτεια για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Το Υπουργείο Εργασίας παρέλαβε 60 αυτοκίνητα για το ΣΕΠΕ 12/06/2014
Έτοιμα προς παράδοση στις Περιφερειακές υπηρεσίες, τα τμήματα και τους Επιθεωρητές Εργασίας είναι τα 60 αυτοκίνητα που προμηθεύτηκε πρόσφατα το ΣΕΠΕ, μέσω χρονομίσθωσης .


Διαβάστε περισσότερα...
 
Στην υπηρεσία της Κρήτης ο μηχανισμός υποστήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας 12/06/2014
Αποδεκτή η πρόταση Κεγκέρογλου από τον Περιφερειάρχη Κρήτης στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο Ηράκλειο

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 10 και 11 Ιούνη.
Ένα συνέδριο που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας, με στόχο η κοινωνική επιχειρηματικότητα να μπορέσει να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά στη μάχη κατά της ανεργίας και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη.
Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας  μία οργανωμένη πρωτοβουλία αναζωογόνησης του ευρωπαϊκού διαλόγου για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής καινοτομίας.
Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και νέες εθνικές δημόσιες πολιτικές με αυξημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.


Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προσκάλεσε την Περιφέρεια Κρήτης να αναπτύξει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ένα πρότυπο πιλότο, περιφερειακού μηχανισμού υποστήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας.
Μια πρόταση την οποία έκανε αποδεκτή ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Κρήτη έχει μακρά παράδοση σε αυτό τον τομέα, καθώς οι φορείς έχουν αναπτύξει καινοτόμες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα οι δύο συνεταιριστικές Τράπεζες που έχουν ξεκινήσει και την ανάπτυξη χρηματοδοτικών εργαλείων μικροπιστώσεων.
Μια προσπάθεια φυσικά, στην οποία μπορούν να συνδράμουν τα Επιμελητήρια και άλλοι τοπικοί φορείς σε συνεργασία με το Υπουργείο και την Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την Ανάπτυξη και την αξιοποίηση των τοπικών δυνατοτήτων.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 2542 - 2548 από 2726

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο