ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Βασίλης Κεγκέρογλου: Ερχεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα-Εως 400 ευρώ στις πολύ φτωχές οικογένειες 11/06/2014
Δεν πρόλαβαν να ορκιστούν τα νέα μέλη της κυβέρνησης και αμέσως άρχισαν οι ανακοινώσεις για κοινωνικές παροχές. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου από το Σεπτέμβριο να τίθεται σε εφαρμογή ο θεσμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Πρόκειται για ένα μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της φτώχειας και τη διασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου διαβίωσης.

Οπως γράφουν τα ΝΕΑ  και το iefimerida.gr το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά σε δύο Δήμους και θα απευθύνεται σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες μεγάλης φτώχειας. Στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί το 2015 από δημοτικό σε εθνικό επίπεδο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ομιλία Βασίλη Κεγκέρογλου στο διεθνές συνέδριο για την Κοινωνική επιχειρηματικότητα 10/06/2014
Ξεκίνησε το διεθνές συνέδριο στο Ηράκλειο, με θέμα: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών»


Διαβάστε περισσότερα...
 
«Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών» 04/06/2014
Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σας προσκαλεί στο διεθνές συνέδριο, που διοργανώνεται στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας με τον τίτλο «Κοινωνική επιχειρηματικότητα: ένα εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών», που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 10 και 11 Ιουνίου 2014.

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά στη μάχη κατά της ανεργίας και να συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη.
Δύο εκατομμύρια επιχειρήσεις, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, περίπου το 10% όλων των μορφών επιχειρήσεων ανήκουν στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο ευρύτερος τομέας της κοινωνικής οικονομίας απασχολεί σήμερα έντεκα (11) εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περίπου το 6% όλων των εργαζομένων στην Ευρώπη.
Αναλογιζόμενοι ότι στην Ελλάδα ο τομέας καλύπτει το 1,5% με 2% της απασχόλησης, είναι σαφές ότι στη χώρα μας πολλά ακόμα μπορούν να γίνουν για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης στο συγκεκριμένο τομέα.
Η κοινωνική επιχειρηματικότητα αποτελεί έναν τομέα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τη δυναμική δραστηριοποίηση των νέων. Γι’ αυτό άλλωστε, στα πλαίσια του Συνεδρίου διοργανώνεται διαγωνισμός μεταξύ σπουδαστών για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων για κοινωνικές επιχειρήσεις. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν σπουδαστές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΤΕΙ Ηρακλείου.
Η κοινωνική επιχειρηματικότητα, ως δραστηριότητα που κινητοποιεί τους ίδιους τους πολίτες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων τους, προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών στο τοπικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Στο Ηράκλειο το διεθνές συνέδριο για τη Κοινωνική Επιχειρηματικότητα 04/06/2014
Στο Ηράκλειο το διεθνές συνέδριο για τη Κοινωνική Επιχειρηματικότητα που θα συμβάλλει στην τοπική ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και των κοινωνικών αναγκών


VG 
Αλλαγές... ανάσα για το κοινωνικό μέρισμα με παρέμβαση Κεγκέρογλου 3/6/2014
 Από τις 6.000 στις 7.050 ευρώ αυξάνεται το εισοδηματικό όριο για την λήψη του κοινωνικού μερίσματος. Αυτό προέκυψε από δηλώσεις στελεχών του ΠαΣοΚ μετά τη σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης με τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα.

Από τη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκύπτει επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι επιπλέον 40.000 άνεργοι -πολίτες που ήταν άνεργοι το 2013- θα ενταχτούν και θα λάβουν και αυτοί το μέρισμα.

Όπως εγινε γνωστο, στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι όσες αιτήσεις απορρίφθηκαν θα επανεξεταστούν με τα εισοδήματα του 2013 (δηλαδή με βάση τις φορολογικές δηλώσεις που θα καταθούν ως το τέλος Ιουνίου).

Οι συντελεστές προσαύξησης, κατά 1/3 για την σύζυγο και κατά 1/6 για το κάθε παιδί και θα διαμορφωθούν ανάλογα με το διευριμένο "κατώφλι" των 7050 ευρώ για τον άγαμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, και τους κ.κ. Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Κουτρουμάνη και Χρήστο Πρωτόπαππα με αντικείμενο την πορεία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα καταβληθεί «κοινωνικό μέρισμα» σε επιπλέον 115.000 νοικοκυριά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα 320.000.

Επιπλέον, 50.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αποδεκτές μέχρι τέλος Μαΐου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου αυτών, αξιολογούνται.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Στην εκδήλωση του Δήμου Μινώα για τη Μάχη της Κρητης στη Μαχαιρά ο Βασίλης Κεγκερογλου 2/6/2014
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, η εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας την Κυριακή 1 Ιουνίου στον οικισμό Μαχαιρά, για να τιμήσει την 73η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας επέλεξε για μια ακόμα φορά να αποκεντρώσει τις επετειακές εκδηλώσεις για να αναδείξει και να αγκαλιάσει την ξεχωριστή ιστορική συμβολή κάθε οικισμού του Δήμου στην κατοχή και την αντίσταση.


Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 2549 - 2555 από 2726

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο