ΚΕΝΤΡΙΚΗ
«Δεσμεύτηκαν για καλή συνεργασία Κεγκέρογλου και Βαρδακαστάνης» 28/08/2013
Συνάντηση και πολύωρη συνεργασία με το Προεδρείο της ΕΣΑμεΑ είχε χθες ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου με την παρουσία της Γενικής Γραμματέας Πρόνοιας κ. Μπέκου.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης και οι συνεργάτες του, έθεσαν όλα τα θέματα, θεσμικά και λειτουργικά που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
«Συνάντηση συνεργασίας» με Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη 28/08/2013
Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τον Κρητικό Υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γιάννης Κουράκης.
Συζήτησαν τα θέματα πρόνοιας, κοινωνικής προστασίας και αντιμετώπισης των προβλημάτων που αφορούν τους αδύναμους και άνεργους.
Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα καλυφθεί σχεδόν το σύνολο των αιτήσεων για την ένταξη στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που όμως για την Κρήτη μπορεί να φτάσουν μέχρι 5908 παιδιά λόγω των προσφερόμενων θέσεων και των επιλογών ανά Δήμο και παιδικό σταθμό.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Λύση για την ένταξη των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς 28/8/2013
«Τα παιδιά που θα ενταχθούν φέτος στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ μέσω του Προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, εκτιμώ ότι θα φτάσουν τις 70.000, μετά από τη συνεργασία μας με τα συναρμόδια Υπουργεία και την ΚΕΔΕ».
Διαβάστε περισσότερα...
 
"Η Κυβέρνηση ενισχύει το σύστημα κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας”
Διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη του κ. Κεγκέρογλου, υφ. εργασίας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ερώτηση: Τα μέτρα για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας θα αποδώσουν; Δεν έρχονται κάπως καθυστερημένα όμως;
Απάντηση: Η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία πλήττουν ευθέως τα θεμέλια του Ασφαλιστικού συστήματος και δυσκολεύουν την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Όλα τα πρόσθετα μέτρα όπως οι διοικητικές κυρώσεις και τα αυστηρά πρόστιμα για τις παραβάσεις που αποδεικνύονται ευθέως σε συνδυασμό με τους συντονισμένους και στοχευμένους ελέγχους μπορούν να είναι αποτελεσματικά.
Η αδήλωτη εργασία από 20% ανήλθε στο διπλάσιο.
Ο χρόνος λήψης των αποφάσεων ήταν συνάρτηση της εξέλιξης του φαινομένου. Όμως σήμερα στοχεύουμε και στην πρόληψή του.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Κεγκέρογλου για το επίδομα φτώχειας 27/8/2013
«Έχουμε ακραία φαινόμενα φτώχειας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1». «Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν τα ελάχιστα για την επιβίωση, δεν θα πω διαβίωση, θα πω επιβίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου

Γι΄ αυτό, όπως είπε, θεσπίζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως ένα βοήθημα το οποίο θα δίδεται σε αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της ακραίας φτώχειας και προβλέπεται από 1/1/2014, να το εφαρμόσουμε πιλοτικά, ούτως ώστε, στη συνέχεια, να γενικευτεί.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχουν και 20 εκατ. κονδύλια στον προϋπολογισμό γι΄ αυτό το λόγο.