ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Υποχρεωτική η απαλλαγή των σεισμόπληκτων δημοτών από το σύνολο δημοτικών φόρων και τελών
και αναγκαία η επιπλέον χρηματοδότηση των πληγέντων Δήμων για την προκύπτουσα μείωση εσόδων

Ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με επίκαιρη ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή υποστήριξε αφενός την απαλλαγή των σεισμόπληκτων δημοτών από το σύνολο των δημοτικών φόρων και τελών και συγκεκριμένα από:

α) το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού,
β) το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ)
γ) το τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων και
δ) τέλος χρήσης πεζοδρομίων και αφετέρου την χρηματοδότηση των πληγέντων Δήμων για την αναπλήρωση της προκύπτουσας από τις απαλλαγές αυτές απώλειας εσόδων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ελπίδα αντί της ανασφάλειας
Στις 27 Σεπτέμβρη 9.18πμ δεν σταμάτησε απλά ο χρόνος για τη σεισμόπληκτη περιοχή με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι, αλλά γύρισε πολύ πίσω.
Ο τρόμος και ο φόβος των πρώτων ωρών διατηρήθηκε λόγω των μετασεισμών αλλά σήμερα κυριαρχεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα.
Οι αρχικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης έδωσαν μια ελπίδα αλλά αυτή διαψεύστηκε από τις αργόσυρτες διαδικασίες και την μετάθεση ευθυνών από τον ένα στον άλλο.
Η περιοχή γονάτισε και οι κάτοικοι οδηγήθηκαν σε φυγή.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ένα χρόνο μετά, οι σεισμόπληκτοι παραμένουν εγκλωβισμένοι.
Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πρωινό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 που ο καταστροφικός σεισμός των 6 ρίχτερ έπληξε το Αρκαλοχώρι και την ευρύτερη περιοχή.
Δυστυχώς ο εγκέλαδος προκάλεσε έναν νεκρό και τεράστιες υλικές καταστροφές , λόγω έλλειψης προετοιμασίας και ετοιμότητας. Η επιτάχυνση του σεισμού ήταν πρωτόγνωρη, το έδαφος υποχώρησε 14 εκατοστά και μεγάλος αριθμός σπιτιών, επιχειρήσεων, ναών, σχολείων και δημοσιών κτηρίων επλήγησαν σοβαρά. Οι ζημιές που προκάλεσε η σεισμική δραστηριότητα δεν περιορίστηκαν μόνο στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας αλλά και σε γειτονικούς Δήμους και χωριά. 
Σίγουρα οι μνήμες από την τραγωδία αυτή δε θα σβήσουν ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
«Βελτίωση εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό, ενίσχυση επιδόματος ανεργίας και επαναφορά του εφάπαξ».
Mε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς το αρμόδιο Υπουργείο, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό, ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας και επαναφορά του εφάπαξ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Διαβάστε περισσότερα...
 
Καταβολή απαλλοτριώσεων στους δικαιούχους και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος 3 χρόνια τώρα
Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε προς το Υπουργείο Οικονομικών, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Το έργο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια και για να γίνει αυτό απαιτήθηκαν και απαλλοτριώθηκαν αναγκαστικά τεράστιες εκτάσεις αγροτικής γης, που αποτελούσαν και τη μόνη πρόσοδο και κύρια επαγγελματική δραστηριότητα για αρκετές εκατοντάδες αγροτικές οικογένειες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ενέργειας παρακρατούν δημοτικά τέλη και φόρους και προκαλούν οικονομική ασφυξία στους Δήμους
Eρώτηση κατέθεσε προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Έντονο πρόβλημα έχει ανακύψει για τα έσοδα των Δήμων, εξαιτίας, μεταξύ πολλών άλλων, των προβλημάτων με τις υπέρμετρες καθυστερήσεις στην απόδοση σε αυτούς των δημοτικών τελών που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών Εταιρειών παροχής ενέργειας.

Το ζήτημα έχει απασχολήσει την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), πολλές ΠΕΔ και Δήμους με τις δημοτικές αρχές να εκφράζουν όχι απλά τον προβληματισμό τους αλλά και την αγανάκτηση τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 71 - 77 από 2726

Φωτογραφικό Υλικό

Εκλογές 2015
Υπουργική θητεία
Facebook»Φυλλάδιο